Инвеститорите винаги трябва да проучват възможностите си, независимо каква е

...
Инвеститорите винаги трябва да проучват възможностите си, независимо каква е
Коментари Харесай

3 големи начина, по които златото може да увеличи портфолиото ви сега

Инвеститорите постоянно би трябвало да изследват опциите си, без значение каква е цялостната икономическа среда. Но защото заядливата инфлация към момента е на назад във времето и още едно нарастване на лихвените проценти на хоризонта за по-късно тази година, в този момент е подобаващ миг да погледнете по-отблизо портфолиото си. Въпреки че акциите и облигациите могат да генерират приход, те също могат да го изгубят бързо заради общата си волатилност. Във времена като тези може да бъде потребно да инвестирате и в някои различни, по-малко известни активи.

Един подобен актив, към който мнозина се насочиха в последно време, е златото. Инвестирането в скъпия жълт метал в действителност доближи 11-годишен връх по-рано тази година. И това се дължи на разнообразни аргументи, някои от които може да са привлекателни за вложителите в този момент.

Ако обмисляте изгодите, които инвестицията в злато може да обезпечи, започнете да проучвате опциите си тук в този момент.

3 огромни метода, по които златото може да усили вашето портфолио в този момент

Ето три метода, по които вложителите могат евентуално да се възползват от инвестиция в злато в този момент:

Като получат малко помощ при инфлацията

Инвестирането в злато има голям брой преимущества, само че евентуално нито едно не е толкоз значимо, колкото хеджирането, което може да обезпечи против инфлацията. В исторически проект златото (макар и не винаги) може да помогне при инфлацията, като поддържа цената си или даже я покачва в това време, когато стойностите на други активи се двоумят. Това не значи, че не би трябвало да бъдете вложени и в тези други активи. Но разберете, че без злато портфолиото ви ще бъде доста по-малко разнообразно - и доста по-вероятно да бъде засегнато в неприятни стопански интервали - в сравнение с би било, в случай че сте вложили малко в метала. Въпреки това, инвестицията в злато може да направи толкоз доста. Инвестицията в метал нормално би трябвало да бъде лимитирана до 10% или по-малко от общото ви портфолио.

Научете повече за верния метод да инвестирате в злато тук в този момент.

Като диверсифицирате портфолиото си

Акциите и облигациите евентуално към този момент съставляват болшинството (ако не всички) от вашето портфолио. Но тези активи могат да бъдат нестабилни и като цяло би трябвало да бъдат малко диверсифицирани. Златото може да помогне да се направи тъкмо това.

„ Стоките, в това число златото, работят като положителни принадлежности за диверсификация “, Грегъри Йънг, CFP, създател на Ahead Full Wealth Management, изясни по-рано пред CBS News. Докато акциите нормално са по-добри за по-голямо присъединяване от златото, последното въпреки всичко може да обезпечи някои скъпи преимущества при диверсификация. „ От многото благородни метали бих предпочел златото, тъй като то има най-хубав напредък и се държи минимум безредно “, сподели Йънг.

Чрез обезпечаване на известна еластичност

Златото се смята за ликвиден актив в смисъл, че нормално е елементарно да се купува, продава и съхранява, в случай че е належащо. За доста вложители това може да бъде огромен подтик, изключително когато цялостното им портфолио е обвързано с по-традиционни активи, екстраполирането от които може да отнеме доста време. Така че, в случай че търсите бързо да превърнете даден актив в пари - а сега цената на златото се движи към 2000 $ за унция - тогава инвестицията в злато може да бъде тъкмо това, от което се нуждаете.

Дъното line

Въпреки че не е активът, носещ приходи, както другите са, златото към момента може да бъде потребна инвестиция за мнозина. Като се включите в този момент, можете да се предпазите от продължаващото негативно влияние на инфлацията и да помогнете за диверсификацията на цялостното ви портфолио. Инвестицията в злато в верния вид също може да помогне, като даде известна спомагателна еластичност, защото нормално е елементарно да се съхранява, продава и купува.

Имате още въпроси? Научете повече за вложението в злато тук през днешния ден!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР