Инвеститорите в „Градус са ощетени с повече от 24 милиона

...
Инвеститорите в „Градус са ощетени с повече от 24 милиона
Коментари Харесай

Инвеститорите в „Градус“ ощетени с над 24 млн. лева

Инвеститорите в „ Градус " са ощетени с повече от 24 милиона лв. поради изказванията в парламентарната комисия, уронващи престижа на компанията. Това се споделя в известие на сдружението, оповестено на уеб страницата на Българската фондова борса. Припомням, че след изказването на предприемача Светослав Илчовски за „ кухи компании " и увеличение на оборота „ с нашите пенсии ", акциите на компанията поевтиняха с 10 %.

За повторно от съвещанието на комисията по проверка, ръководена от Мая Манолова, в което бяха изказани изказвания за незаконни действия на компанията „ Градус ", сдружението реагира през Българската фондова борса.

В позицията ѝ от през днешния ден се напомня цялата история на компанията, която бе листната на борсата през юни 2018 посредством аукцион, проведен от БФБ. От тогава до 5 май тази година акциите бележат повишаване с 13 %.

„ Това е най-прозрачният способ за обществено предложение, при който крайната цена се дефинира от пазарните участници, а не от „ Градус ", е записано в позицията ", пишат от компанията.

В първичното обществено предложение участваха над 1200 вложителя, в това число интернационалните вложители, банки, пенсионно-осигурителни и застрахователни сдружения, частни компании и стотици непрофесионални вложители.

Седем от деветте пенсионни фонда са вложили в акции на компанията, като от юни 2018 година досега те са нараснали каузи си, демонстрира информация на Националното радио.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР