Инвеститорите са тук, важно е да отговорим на нуждите им

...
Инвеститорите са тук, важно е да отговорим на нуждите им
Коментари Харесай

Борисов: Ако доскоро е търсена работа за хората, сега се търсят хора за работа

Инвеститорите са тук, значимо е да отговорим на потребностите им за висококвалифицирана работна ръка. Липсата на готови фрагменти обаче е най-големият проблем сега. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на новия цех на немския тръст „ Костал “ в Пазарджик.
 
Министър-председателят добави, че в случай че до неотдавна е търсена работа за хората, в този момент се търсят хора за работа. По думите му, безработицата в страната е под 7% и не се труди единствено този, който не желае.
 
Премиерът означи смисъла на образованието и на дуалното образование, което спомага за квалификацията на младежите на фона на ниската безработица в страната.
 
Борисов подсети, че неотдавна беше открита друга немска инвестиция у нас и изрази убеденост, че подобен интерес ще продължава да има.
 
В новооткритото дружество в Пазарджик към този момент се създават главно подкормилни кутии за „ Ауди ”, като задачата е да се разшири производството за автомобилни съставни елементи за всички водещи марки в Европа.
 
На церемонията участваха външният министър Екатерина Захариева, експрезидентът Росен Плевнелиев, регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и негови сътрудници от по-малките общини, Андреас Костал – изпълнителен шеф на Холдинг „ Костал “, Йохан Грабовски – общоприет управител на „ Костал България Аутомотив “ за България и още 15 страни.
 
Фабриката е построена в Индустриалната зона на града на повърхност от 60 декара.
 
Инвестицията на немския тръст единствено в сградния фонд на новия цех е над 32 милиона евро - издигнати са два цеха със застроена повърхност 10 000 кв. метра, чака се да бъдат издигнати още два огромни цеха с обща повърхност 15 000 кв. метра. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души. Планира се до края на 2018 година броят на служащите да доближи до 1200, а през идващите 3 години - до 2400.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР