Инвеститорите може да имат различни причини да избират между Биткойн

...
Инвеститорите може да имат различни причини да избират между Биткойн
Коментари Харесай

Ето защо хората инвестират в Биткойн и злато според милиардер

Инвеститорите може да имат разнообразни аргументи да избират сред Биткойн и злато, само че съгласно милиардера вложител Хауърд Маркс и на двата актива им липсва вътрешна стойност.

Маркс показа гледната си точка по време на изявление за подкаста “ ” на Bloomberg, като обхвана разнообразни тематики, в това число акции, облигации, парична политика и частен капитал.

Когато беше помолен да предложи прозрения за криптовалутите и златото, Маркс разяснява, че вложението в криптовалути може да бъде прелестно, до момента в който вложението в злато може да бъде подбудено от поверие – процедура, която се е запазила в продължение на епохи.

Маркс акцентира, че нито Биткойн , нито златото могат да обезпечат на вложителите парични потоци – основен аспект, който той дефинира като “ “.

За разлика от активи като акции, облигации, компании, земи и здания, които генерират възвръщаемост посредством лихви, дивиденти или облаги, както златото, по този начин и криптовалутите извличат цената си само от това, което другите са подготвени да платят за тях. Маркс ги оприличи на активи като изкуство, кожи и нефт.

Макар да признава историческата надеждност на златото, Маркс съобщи, че то няма никакъв изчерпателен смисъл на битие.

Когато бе помолен да направи избор сред златото и BTC, той посочи сходствата им във връзка с повишението на цените, като означи, че и двата актива имат стойности, обусловени от лимитираното предложение – златото е лимитирана стока, а от BTC токените ще бъдат създадени единствено 21 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР