Инвеститорите изливат пари във фондовия пазар на Индия и той

...
Инвеститорите изливат пари във фондовия пазар на Индия и той
Коментари Харесай

Goldman: Индийският фондов пазар може да стане петия по големина в света

Инвеститорите изливат пари във фондовия пазар на Индия и той може да нарасне до над 5 трлн. $, с което да се трансформира в петия максимален в света в границите на идващите три години, предвиждат от Goldman Sachs.

Индийските стартъпи са събрали 10 милиарда $ през първоначални обществени предлагания от началото на годината – повече, в сравнение с са съумели да съберат в последните три години съгласно отчет на капиталовата банка, представен от CNBC.

Очаква се бъдещите листвания да останат постоянни в идващите две години. Въз основа на разбора на Goldman до 150 частни компании евентуално биха могли да се котират на фондовия пазар през идващите 36 месеца.

Анализаторите показват, че това може да докара до увеличение на общата стойност на фондовия пазар на Индия от 3.5 трлн. $ до над 5 трлн. $ през 2024 година. Това е допустимо да направи азиатската страна петата по величина в света по пазарна капитализация, надминавайки Обединеното кралство и Близкия изток.

Много от огромните софтуерни стартъпи в Индия имат проекти да станат обществени, което съгласно някои вложители ще даде началото на нова епоха за цялата екосистема.

Според Goldman има най-малко 67 частни започващи компании, които се вписват в дефиницията за еднорог, а 27 от тях оповестяват, че са блъснали оценъчния знак от 1 милиарда $ през 2021 година. Повечето от тях са фокусирани върху цифровата стопанска система на Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР