Инвеститорите изглежда са въодушевени от официалните данни, че през октомври

...
Инвеститорите изглежда са въодушевени от официалните данни, че през октомври
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ забави ход

Инвеститорите наподобява са въодушевени от формалните данни, че през октомври разноските за живот в Съединени американски щати са се нараснали с по-бавно движение, а потребителските цени са се поукротили, показва Военновъздушни сили. Скокът в цените на акциите стартира в Съединени американски щати и Азия още през вчерашния ден, до момента в който европейските и английските тържища реагираха по същия метод през днешния ден сутринта.

Бенчмарк показателят S&P 500 в Ню Йорк се увеличи с повече от 5,5%, Dow Jones Industrial Average – с 3,7%, а Nasdaq скочи със 7,35%. Подобен скок със 7,7%, означи хонгконгският Hang Seng, изключително откакто китайските държавни медии оповестиха, че ковид-мерките за пътешестване ще бъдат облекчени. Японският Nikkei означи 3% покачване, а южнокорейският Kospi - 3,4%.

Според Министерството на труда, през октомври показателят на потребителските цени в Съединени американски щати се е повишил със 7,7%, в съпоставяне със същия месец предходната година. Това е най-малкото нарастване от началото на годината и значи, че централната банка на Съединени американски щати може да смекчи нападателния...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР