Инвеститори вече се интересуват и от райони с висока безработица

...
Инвеститори вече се интересуват и от райони с висока безработица
Коментари Харесай

Към България има голям инвестиционен интерес, увери министър Караниколов

Инвеститори към този момент се интересуват и от региони с висока безработица като Видин, Горна Оряховица, Враца, Кърджали. На тези места се обмисля и построяването на индустриални зона. Това се разбра от думите на министъра на стопанската система Емил Караниколов пред Българска национална телевизия.

Компании подали поръчки за приемането на клас вложител като желанието им било да вложат общо 1 милиарда лева в разнообразни производства, заяви още министърът и уточни, че единствено през първите 10 дни на годината подобен клас бил даден на 10 компании. Допълни, че при вложения в региони с висока безработица облекченията за фирмите са по-големи при приемането на документ за клас.

В момента към България има сериозен капиталов интерес, фирмите виждат, че се подвига рейтингът й, заключи Караниколов.

Той въпреки всичко призна, че проблем за фирмите си остават неналичието на работна ръка и административните тежести, които обаче държавното управление непрестанно работело да понижи, а също така даже и в страните с електронно ръководство бизнесът се оплаквал от бюрокрацията.

В отговор на въпрос министърът уточни и че българите последователно се завръщали от чужбина, само че основно за тази стъпка щяло да бъде нарасналото възнаграждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР