Инвеститори в криптовалути в САЩ внесоха колективен иск срещу основателя

...
Инвеститори в криптовалути в САЩ внесоха колективен иск срещу основателя
Коментари Харесай

Инвеститори съдят звездите, които рекламираха FTX

Инвеститори в криптовалути в Съединени американски щати внесоха групов иск против създателя на крипто борсата FTX Сам Банкман-Фрайд и над 10 звезди, които са взели участие в рекламирането и популяризирането й. Сред тях са американският комедиант Лари Дейвид и Том Брейди - куотърбекът на Тампа Бей, заяви Reuters.

Според ищците Банкман-Фрайд и известни персони посредством лъжливи практики са продавали сметки с цифрови валути в FTX, носещи рентабилност. В груповия иск, подаден в съд в американския град Маями, се споделя още, че на процедура сметкита са били скъпи бумаги, които обаче не са били регистрирани и са били продавани нелегално в Съединени американски щати.  

В резултат на срутва на борсата за криптовалути вложителите са претърпели загуби в размер на 11 милиарда $, написа още в желае. Чрез него те търсят обезщетение с неизяснен размер от Сам Банкмън-Фрийд, както и от 11 спортисти и други известни персони, спомогнали за рекламирането на FTX.

Сред тях е комикът Лари Дейвид, основател на известния сериал " Зайнфелд ". Той взе участие в реклама на FTX, излъчена по време на финала на шампионата на Националната футболна лига на Съединени американски щати " Супербоул 2022 ", излъчен онлайн.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР