Инвеститорът и главен изпълнителен директор на компанията за управление на

...
Инвеститорът и главен изпълнителен директор на компанията за управление на
Коментари Харесай

Експерт: рискът от рецесия преди следващите избори в САЩ е 75%

Инвеститорът и основен изпълнителен шеф на компанията за ръководство на вложения DoubleLine Джефри Гундлах уточни, че рискът от изпадане на стопанството в криза преди идващите президентски избори в Съединени американски щати е 75%. Той сподели това по време на своята лекция " Най-великата стопанска система в миналото " ( " Greatest Economy Ever " ) в Лондон, правейки недвусмислена алюзия към задачата на президента на страната Доналд Тръмп да " направи Америка велика още веднъж ".

Според Гундлах сега се следят доста притеснителни сигнали в стопанската система, един от които е понижаващите се показатели на покупките. Освен това той не има вяра, че Доналд Тръмп ще реализира комерсиално съглашение с Китай, защото вложителят чака, че китайската страна просто ще желае да изчака до неговата загуба на идващите президентски избори. Гундлах уточни също, че и съгласно Федералния запас на Ню Йорк рискът от криза се е покачил, като съгласно експерта последните данни за намаляващия брой на новите регистрации за компенсации за безработица не е безапелационен сигнал, че стопанската система на страната се намира в положително положение.
 Предварителното съглашение сред Съединени американски щати и Китай към момента е на масата за договаряния
Предварителното съглашение сред Съединени американски щати и Китай към момента е на масата за договаряния

Тръмп обмисля краткотраен " кротичък контракт "

Той дефинира пазара на облигации като " рецесия, която чака да се развихри ", като напомни скорошно проучване на Morgan Stanley, съгласно което една трета от дълга в Съединени американски щати, който има капиталова оценка, в действителност би трябвало да бъде избран като високорисков. Според Гундлах пазарът на корпоративен дълг продължава да пораства, само че е със мощен ливъридж. " Затова когато настъпи идната рецесия, няма да е допустимо проблемите му да бъдат адресирани ", сподели той.
 Как да инвестирате, в случай че се страхувате от криза?
Как да инвестирате, в случай че се страхувате от криза?

Ето няколко разновидността

Въпреки проблемите на пазара на корпоративен дълг обаче, съгласно него ситуацията на имотния пазар не е сходно с това от 2008 година, като Гундлах не чака взривяване на балон, каквото видяхме при експлоадирането на Голямата криза. По думите му качеството на заемите в действителност се е трансформирало през последното десетилетие, въпреки че чака поколенията на милениълите и генерацията Z да нямат същия вкус към недвижимите парцели, какъвто демонстрираха бейби бумърите.
 Прогноза: Златото ще мине $1600 през идващите месеци
Прогноза: Златото ще мине $1600 през идващите месеци

На фона на предстоящото понижение на лихвите в Съединени американски щати

Гундлах е скептично надъхан както към цената на $, по този начин и към цената на златото, като съгласно него благородният метал едвам ле ще се повиши над стойности от 1600 $ за тройунция. Той въпреки всичко уточни, че повишаването му в евро в последно време е индикация до какви стойности може да нарасне цената му в долари. Според Гундлах Федералния запас ще намали лихвите още веднъж - нещо, за което настоя и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано тази седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР