Инвеститор в Tesla реши да даде на съд основателя на

...
Инвеститор в Tesla реши да даде на съд основателя на
Коментари Харесай

Инвеститор в Tesla съди Мъск за постове в Twitter

Инвеститор в Tesla реши да даде на съд създателя на компанията Илон Мъск поради неговите " безредни " постове в Twitter, оповестява Bloomberg като се базира на исковата молба.

Според ищеца, туитовете на Мъск излагат компанията на евентуални загуби в размер на милиарди долари. Освен това те нарушават съглашението от 2018 година с Американската комисия за скъпи бумаги и тържища. Според него предприемачът би трябвало да съгласува авансово интензивността си в обществените мрежи.

В жалбата се акцентира, че това държание на създателя на Tesla заглушава гласовете на хората в компанията, които би трябвало да се изправят против него и да " защитят " вложителите. В бъдеще това може съществено да повлияе на финансирането на компанията, уверен е ищецът. Според него, бордът на шефовете на компанията не е в положение да " обуздае " държанието на Мъск в интернет, макар многократните нарушавания на съглашението с управляващите.

Tesla загуби една трета от цената си през март за трети път в границите на една година. Пазарната капитализация на компанията се срина с близо 300 до 550 милиарда $.
А Мъск загуби статута си на най-богатия човек в света на 23 февруари, когато положението му се срина с 15 милиарда $ за ден. Възможно е повода за това да е един от следващите мнения на бизнесмена за цената на биткойн. Тогава той изрази мнение, че цените на криптовалутите са повишени равнище. В същото време стана ясно, че Tesla е придобила биткойни в размер на 1,5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР