Инвестирането във водородни технологии е изключително важно, заяви еврокомисарят за

...
Инвестирането във водородни технологии е изключително важно, заяви еврокомисарят за
Коментари Харесай

Мария Габриел Защо България да не стане долина на водорода?

Инвестирането във водородни технологии е извънредно значимо, съобщи еврокомисарят за нововъведенията, науката, образованието и младежта Мария Габриел по време провеждащия се в петък в София конгрес за зеления преход на България.

" Защо България да не бъде една от долините на водорода? ", попита тя и напомни, че европейската стратегия " Хоризонт Европа ", с общ бюджет от 9 милиарда евро, финансира планове, свързани с водорода.

Това значи опция за в допълнение финансиране на плановете за произвеждане и потребление на водород, които са включени в утвърждения към този момент от държавното управление проект за възобновяване и резистентност, който същия ден отпътува за разглеждане в Брюксел.

Според Габриел огромни са опциите за финансиране от европейските фондове за биоикономиката. " Имаме смела поръчка от компании, които са познати освен на европейско, само че и на международно ниво”, изясни тя.

" Точно тук, когато приказваме за зелените технологии желая да споделя, че Европа е извънредно добре позиционирана, както и Централна и Източна Европа. 42% от всички започващи компании в света, работещи в областта на енергетиката, са европейски. Имаме доста мощна поръчка, че посредством поддръжка на тези компании ще има изгоди на районно и локално равнище ", разяснява еврокомисарят. Тя счита, че основно за превръщането на провокациите във опция са науката, промените и нововъведенията в образованието и би трябвало да бъде интензивен прехвърлянето на резултатите от научните проучвания по отношение на промишлеността. Габриел означи смисъла от двойното увеличение бюджета на европрограмата " Еразъм + " до 28 милиарда евро, което " разрешава да наблегнем с вложения освен във висшето обучение, а и в професионалното обучение ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР