Инвестирането в злато вече има смисъл. Ето защо

...
За инвеститорите може да бъде трудно да се ориентират в
Коментари Харесай

За инвеститорите може да бъде трудно да се ориентират в несигурни икономически условия, като този, който преживяваме сега. По-специално, упоритата инфлация обезценява покупателната способност, а други проблеми, като пазарните колебания и продължаващото геополитическо напрежение, създават труден инвестиционен климат.

На свой ред инвеститорите търсят начини да защитят и увеличат своето богатство. Това накара мнозина да се обърнат към инвестирането в злато. Този тип благороден метал отдавна е завладяваща опция, тъй като предлага редица уникални предимства — като помощ за компенсиране на риска от други инвестиции и хеджиране срещу инфлация.

Като такова, инвестирането в злато може да има повече смисъл от всякога точно сега, без значение какво включва цялостната ви инвестиционна стратегия.

Разгледайте как златото може да бъде от полза за вашето портфолио с безплатен информационен комплект.

Инвестицията в злато има смисъл сега. Ето защо

Точно сега е чудесен момент да добавите злато към инвестиционния си портфейл. Ето няколко причини защо.

Цените на златото падат

Тази седмица цените на златото паднаха до петмесечно дъно, падайки до под $1900 за унция. Докато скорошният спад в цените на златото може да изглежда обезпокоителен, това всъщност е потенциална възможност за закупуване, от която трябва да се възползвате.

В сравнение с други инвестиции, златото е доста сигурен залог. Цените на златото се покачваха по-рано тази година и въпреки че цените може да варират в краткосрочен план, временните спадове често предхождат периоди на растеж. И дори с неотдавнашния спад на цените спот цената на златото като цяло е нараснала в сравнение с миналата година. За сравнение, цените на златото бяха под $1700 този път през 2022 г. 

Като влезете на пазара по време на спад на цената, можете потенциално да се позиционирате да извлечете ползите, когато цените неизбежно се възстановят. А дългосрочната възходяща траектория на цените на златото подчертава неговата стойност като запас от богатство, което го прави интелигентен залог за вашето портфолио.

Научете повече за предимствата от добавянето на злато към портфолиото ви сега.

Инфлацията остава висока

Продължителната инфлация е основна грижа за инвеститорите, защото подкопава тяхната покупателна способност. Но тъй като покупателната способност на фиатните валути намалява, материалните активи като златото са склонни да блестят по-ярко.

Това е така, защото статутът на златото като хедж срещу инфлацията е утвърден чрез различни икономически цикли. Когато темповете на инфлация скочат, относителната стойност на златото има тенденция да се увеличава, осигурявайки щит срещу ерозивните ефекти от нарастващите цени.

Като отделите част от портфолиото си за злато, можете да помогнете за смекчаване на въздействието на инфлацията и да поддържате покупателната си способност.

Диверсификацията на портфолиото е от решаващо значение в момента

Диверсификацията е основен принцип на стабилна инвестиционна стратегия във всеки икономически климат, но е особено важна, когато има множество фактори, влияещи върху икономиката. Добре диверсифицираното портфолио разпределя риска между различни класове активи, като намалява потенциалното отрицателно въздействие от лошото представяне на един актив.

Златото също предлага уникално измерение на диверсификацията, тъй като движението на цените му често показва слаба корелация с други традиционни инвестиции, като акции и облигации. Това означава, че когато други класове активи се колебаят, стойността на златото може да остане стабилна или дори да се повиши, осигурявайки противовес на нестабилността на пазара.

Икономиката е непредвидима

Глобалната икономика е сложна мрежа от фактори, които могат да предизвикат непредвидени сътресения. Политическото напрежение, търговските спорове и други непредсказуеми събития могат бързо да разстроят финансовите пазари — и ние преживяваме много от тези събития в момента.

От своя страна историческата роля на златото като актив-убежище е особено уместна в средата на настоящата икономическа несигурност. По време на пазарни сътресения златото може да служи като форма на защита за вашите пари.

Освен това други инвеститори са склонни да се обръщат към златото, когато икономиката е непредвидима. И увеличеното търсене и последващото поскъпване на цената може да ви предложи големи ползи.

Долната линия

Инвестициите в злато притежават неоспорима привлекателност в настоящата финансова среда. Въпреки краткосрочните колебания на цените, неговата историческа устойчивост, способността да се хеджира срещу инфлацията, ролята в диверсификацията на портфейла и статусът на защитен актив го правят убедителен избор за инвеститорите, търсещи стабилност и растеж. Като включите златото в добре закръглена инвестиционна стратегия, вие можете да впрегнете уникалните му качества, за да укрепите финансовото си благополучие в този — или почти всеки — икономически климат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР