Инвестирането в БРИКС може да се осъществи чрез различни финансови

...
Инвестирането в БРИКС може да се осъществи чрез различни финансови
Коментари Харесай

10 начина, по които може да ивестирате в БРИКС

Инвестирането в БРИКС може да се реализира посредством разнообразни финансови принадлежности, които обезпечават експозиция към стопанските системи на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Преди да вземат капиталови решения обаче, вложителите би трябвало да вземат поради своята приемливост към риск, капиталови цели и пазарни условия. Ето някои способи за вложение в БРИКС:

  • 1.Борсово търгувани фондове (ETF): ETF-и, фокусирани върху БРИКС, имат кошница от акции на компании, основани в страните от БРИКС, като обезпечават диверсификация на стопанските системи и експозиция към голям брой страни с една инвестиция.
  • 2.Взаимни фондове: Взаимните фондове, фокусирани върху БРИКС, оферират професионално ръководени портфейли от скъпи бумаги на компании от тези стопански системи, които могат да се концентрират върху съответни браншове или по-широки финансови пазари.
  • 3.Фондове за разрастващите се пазари: Инвестирането във фондове за разрастващи се пазари, които разпределят забележителна част от активите си в страните от БРИКС, може да обезпечи експозиция към тези стопански системи.
  • 4.Директни вложения в акции: Инвеститорите могат непосредствено да закупят акции на обособени компании, листвани на фондовите тържища на страните от БРИКС, откакто са направили задълбочено изследване.
  • 5.ADR и GDR: Американските депозитарни разписки (ADR) и световните депозитарни разписки (GDR), представляващи акции на компании отвън Съединени американски щати, които се търгуват на американски тържища и интернационалните пазари, също могат да обезпечат достъп до пазарите на страните от БРИКС.
  • 6.Облигации и скъпи бумаги с закрепена рентабилност: Инвестирането в облигации, издадени от държавни управления или корпорации в страните от БРИКС, може да предложи преимущества във връзка с приходите и диверсификацията.
  • 7.Инвестиционни тръстове за недвижими парцели (REITs): Инвестирането в REITs, които имат и ръководят недвижими парцели в страните от БРИКС, може да обезпечи експозиция към техните пазари на недвижими парцели.
  • 8.Валутни пазари: Опитните вложители могат да търгуват с валутите на страните от БРИКС посредством валутните пазари, само че това е обвързвано с по-високи опасности и изисква експертни знания.
  • 9.Частен капитал и рисков капитал: Опитните вложители могат да проучат опциите за частен или рисков капитал в стопанските системи на страните от БРИКС, които могат да предложат експозиция към нововъзникващи компании с висок капацитет за напредък.
  • 10.Инфраструктурни планове: Инвестирането в инфраструктурни планове в страните от БРИКС може да бъде вид за вложители с по-висок толеранс към риска.

Изключително значимо е да се има поради, че вложението в нововъзникващи пазари като БРИКС е обвързвано с по-високи опасности спрямо вложенията в развити стопански системи. Фактори като валутни съмнения, политическа неустойчивост, регулаторни промени и икономическа неустойчивост могат да повлияят на вложенията в тези страни.

Диверсификацията, задълбоченото изследване и консултацията с дипломиран финансов консултант са от значително значение, когато се обмислят вложения в БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР