Инвазията на президента Владимир Путин в Украйна поставя Русия на

...
Инвазията на президента Владимир Путин в Украйна поставя Русия на
Коментари Харесай

Бивш руски дипломат, подал оставка заради войната: Русия е заплашена от хаос, ако Путин падне

Инвазията на президента Владимир Путин в Украйна слага Русия на път към разтърсвания, които биха могли да доведат до рухването от власт на ръководителя на Кремъл, да провокират революция или, в последна сметка, да доведат до безпорядък и раздробяване на страната, сподели съветски посланик, подал оставка поради войната, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Борис Бондарев, консултант от непрекъснатата задача на Русия в Организация на обединените нации в Женева, подаде оставка през май, защото, по негови думи, войната е посочила какъв брой репресивна и изкривена е станала родината му.

В своя публикация, критикуваща Русия на Путин, Бондарев написа, че страната е инфектирана с раболепни " ласкатели ", с помощта на които Путин взема значими решения в ехтене камера, заобиколен от личната си агитация.

" Ако Путин бъде изхвърлен от властта, бъдещето на Русия ще бъде надълбоко нестабилно ", написа в своята обява в списание " Форин афеърс " дипломатът, работил в съветското външно министерство от 2002 до 2022 година

" Напълно е допустимо неговият правоприемник да се опита да продължи войната, изключително поради обстоятелството, че главните съветници на Путин са от службите за сигурност. Никой различен в Русия обаче няма неговия престиж, тъй че страната евентуално би изпаднала в интервал на политически разтърсвания. Тя даже би могла да изпадне в безпорядък ", прибавя Бондарев.

В своята публикация някогашният посланик разказва по какъв начин дипломати, които изпращали в Москва скалъпени повторения на съветската агитация, били награждавани.

" Дипломатите, които пишеха сходна фантастика, бяха приветствани от своите шефове и тяхната кариера тръгваше нагоре ", написа Бондарев. " Москва искаше да чуе това, което се надяваше, че е истината, а не това, което в действителност се случваше ", прибавя той.

По думите на Бондарев всяко преустановяване на огъня единствено би дало опция на Русия да се превъоръжи, преди отново да възобнови офанзивата.

" Само едно нещо в действителност може да спре Путин и това е цялостното проваляне ", счита дипломатът. Но той предизвестява, че тези, които мечтаят за краха на Русия, би трябвало да помислят за последствията. " Руснаците биха могли да се обединят зад още по-войнствен от Путин водач, което ще докара до революция, още външна експанзия или и двете ", написа Бондарев.

" Ако Украйна завоюва и Путин падне от власт, най-хубавото нещо, което Западът може да направи, е да не постанова оскърбление ", написа дипломатът. Той счита, че униженията, на които руснаците са били подложени след 1991 година и разпадането на Съветския съюз, би трябвало да бъдат урок за Запада.

" Предоставянето на помощ ще даде също опция на Запада да избегне повтаряне на държанието си от 90-те години на предишния век, когато руснаците останаха с чувството, че са били излъгани от Съединени американски щати, и би направило по-лесно за популацията най-сетне да одобри загубата на тяхната империя ", заключава Бондарев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР