Инвазивните кардиолози д-р Орлин Радев и д-р Радослав Борисов от

...
Инвазивните кардиолози д-р Орлин Радев и д-р Радослав Борисов от
Коментари Харесай

Кардиолози на МБАЛ „Хаджи Димитър“ с високо признание на международен форум

Инвазивните кардиолози доктор Орлин Радев и доктор Радослав Борисов от МБАЛ „ Хаджи Димитър “ участваха в XII Български курс по бифуркационни и сложни коронарни интервенции, който се организира в София от 26 до 28 януари 2024 година

Форумът се провежда от Българско сдружение по интервенционална кардиология с поддръжката на Европейски бифуркационен клуб. И тази година в столицата се събраха светила в региона на безкръвното лекуване на сърдечносъдови болести от България, Европа и Съединени американски щати.

Основен фокус на интернационалната демонстрация стана революцията в перкутанните коронарни интервенции и настъпилата нова епоха с внедрените преди 20 година в клиничната процедура медикаментизлъчващи стентове при исхемична болест на сърцето, както и всички новости в лекуването на това заболяване.

„ Върнахме се удовлетворени от високото самопризнание на достиженията в Отделението по кардиология на МБАЛ „ Хаджи Димитър “ и въодушевени от поздравите на специалисти и водещи лектори по света “ – сподели доктор Орлин Радев, който завежда бранш „ Инвазивна кардиология “ в сливенската частна болница.

Лекции в тридневните теоретични и на практика сесии изнесоха френският инвазивен кардиолог проф. доктор Ив Лувар - създател на Европейски бифуркационен клуб, проф. доктор Джордж Сианос от Университетската болница в Солун, проф. доктор Робърт Гил от Клинична болница на Министерство на вътрешните работи – Варшава, проф. доктор Горан Станкович от Белград, съосновател на Европейски бифуркационен клуб, проф. доктор Джанлука Ригатели от Верона и други

Обзорни научни презентации показаха проф. доктор Добрин Василев, ръководител на Българско сдружение по интервенционална кардиология, доцент доктор Валери Гелев, шеф на Клиниката по кардиология в „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда “, доктор Ивайла Желева – Кючукова.



Кардиолозите от МБАЛ „ Хаджи Димитър “ се включиха в работата на форума в разнообразни дни. „ Докато доктор Радев беше там, аз бях дежурен в болничното заведение и назад. Няма по какъв начин двамата да сме по едно и също време отвън отделението, някой би трябвало да покрива спешността тук “ – изясни доктор Радослав Борисов.

Ръководителят на Сектор „ Инвазивна кардиология “ в МБАЛ „ Хаджи Димитър “ доктор Орлин Радев взе участие като панелист в президиума на 2 сесии.



Д-р Радослав Борисов, водещ експерт в бранша, показа клиничен случай, който показва високите стандарти и пълномощия на работа в Отделението по кардиология с шеф доктор Костадинка Блецова.

„ Случаят е отпреди няколко месеца. Пациентът е на 68 година с изострен инфаркт, при който развива кардиогенен потрес, запушени са по едно и също време две коронарни артерии. Беше извънредно комплицирано да се вземе вярното решение за деяние и да се извърши механически “ – сподели доктор Радослав Борисов.

Кардиологът съумял да преодолее острия миг и след 3 дни пациентът бил изцяло кадърен да продължи живота си отвън болничното заведение.

Презентацията на случая от МБАЛ „ Хаджи Димитър “ – Сливен беше оценена най-високо от борда на шефовете на курса, в който влизат способени интернационалните и национални специалисти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР