Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се,

...
Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се,
Коментари Харесай

Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев ТЕЛК-решенията важат до 13 юли

Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се, че още няма заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който пое уговорката да усили до септември периода за валидността на ТЕЛК и НЕЛК-решенията. Близо 5 000 души ще останат с платена пенсия единствено до 13 юли, когато изтича снадки един път период по отношение на изключителното състояние, предизвестяват от Национален осигурителен институт.
Припомняме, че след експлицитното гледище на майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " здравният министър склони да удължи срокът на годните им все още решения до края на месец септември. Мотивът беше да не се редят по опашки и да не се подлагат на непотребен риск по време на пандемията.
Ананиев е склонил още веднъж да удължи периода на ТЕЛК решенията
Това обаче към момента не е реалност и сега, според закона, с който бе регламентирано изключителното състояние в страната от 13.03.2020 година до 13.05.2020 година, действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за установяване на трайно понижена продуктивност изтича на 13 юли т.г., напомнят от Осигурителния институт.
Ситуацията визира към 5000 лица, като за тях служебно е продължен срокът за погашение на пенсиите им за неработоспособност и на добавките за непозната помощ. Когато не се изплащат пенсии за цялостен месец, а за част от него.
Национален осигурителен институт изпраща до пощенските станции, банките и другите снабдители на платежни услуги обособени пенсионни записи за дължимите суми. С оглед на това, по силата на настоящата все още нормативна уредба, в началото пенсионерите ще получат посредством пощите и по платежните си сметки заплащане, което обгръща интервала от началото на месеца до 13-о число.
Националният застрахователен институт има подготвеност да изплати сумите за пенсии и добавки за останалата част от месец юли на пенсионерите от посочената група, ако бъде признат и влезе в действие нормативен текст, който планува удължение на действието на съответните експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК след 13.07.2020 година
Изплащането на всички пенсиите за месец юли 2020 година от Национален осигурителен институт ще стартира на 7 юли (вторник) и ще завърши на 20 юли (понеделник). От първи юли те бяха увеличени.
По-високи пенсии - всеки пенсионер може да ревизира какъв брой тъкмо е нарастването за него
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР