Инвалидните люлки са специално предназначени за деца с увреждания, които

...
Инвалидните люлки са специално предназначени за деца с увреждания, които
Коментари Харесай

Възрастни се покатериха на инвалидна люлка в Търново СНИМКИ

Инвалидните люлки са особено предопределени за деца с увреждания, които да играят дружно с връстниците си, а не за възрастни.

Грозна демонстрация от Велико Търново - възрастни хора, очевидно без увреждания, се покатериха на люлка за деца с увреждания, а по думите на Нина Колева, която споделя фотоси от случката, въпросните хора са чужденци: " Дали в тяхната страна вършат по този начин? ", пита тя.

Инвалидните люлки са уреди, които носят на децата с увреждания независимост. Тези уреди сплотяват и децата на детските площадки. На една от профилираните люлки в Търново обаче са се качили възрасти хора, а този факт съумя да разгневи търновци в мрежата. " Защо всички Чужденци си мислят, че всичко в България им е разрешено! Днес на тази инвалидна люлка се бяха покачили всички да се люлеят! ", споделя създателят на фотосите.



" Няма значение какви са, съществуването на сиво вещество не зависи от народността. Следващият път подайте сигнал на посочения на табелата телефон или на 112. ", поучава Нели Иванова.

На осведомителна табела на люлката ясно се вижда, че има подложен знак, символизиращ, че оборудването е за инвалиди, има и знак за видеонаблюдение - това обаче очевидно не е трогнало хората, които са решили да се позабавляват на люлката.

" Инвалидният знак е задоволителен, само че за такива като тия на фотографията надали важи. ", разяснява Ани.

На всяко детско оборудване задачата му е да носи усмивки. Дали в Търново или на друго място - децата ще са щастливи. Ако попаднете на сходен случай - сигнализирайте на общината, на тел. 112 или потърсете разговор от хората, за които сходен вид люлки не са предопределени, само че те ги употребяват.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР