Инвалид от Монтанско остана без ток и вода вкъщи, от

...
Инвалид от Монтанско остана без ток и вода вкъщи, от
Коментари Харесай

Зов за помощ! Инвалид от Горно Церовене остана без ток и вода, ЧЕЗ и ВиК го игнорират /снимки/

Инвалид от Монтанско остана без ток и вода у дома, от "Водоснабдяване и канализация " и ЧЕЗ отхвърлят да му спомагат, научи организация BulNews.
За помощ към медията ни се обърна Милко Рангелов. Той е 56-годишен мъж от село Горно Церовене, където и живее. От 2014 година е неработоспособен. Той е с левостранна пареза на ляв крайник и лява ръка, защото е претърпял исхемичен инсулт.
Пред наш кореспондент мъжът описа, че е имал 12-годишна връзка с Мариана Рачева, която почнала през 2008 година, и на която тя поставила край през януари. От дългото общуване двамата имат щерка на 12 години - Милиана. Сега тя живее при татко си, само че в сложни условия.
Милко описа, че когато се залюбил с Мариана заживели в парцел, който тя декларирала, че е неин и даже си построили в него къща. Сега, откакто двамата към този момент не са дружно, не поддържат никаква връзка, защото тя не желае.
Поводът мъжът да се свърже с нас са спрените ток и вода в къщата, в която той продължава да живее.
56-годишният показа, че от 17 юли няма ток, а в сряда чиновник на ВиК пристигнал и махнал водомера на къщата.
На въпрос от наша страна за какво им е спрян токът, Милко отговори, че някогашната му жена лъжела всеки месец 12-годишното им дете, че сметките за тока са платени, което най-после довело до прекъсването на електричеството. Мъжът има подготвеност да заплаща сметките си, без значение от това, че двамата с момиченцето претърпяват с неговата скромна пенсия от 242 лв., обаче такава опция не му се дава, защото схванал, че парцелът, в който е издигната къщата е на дъщерята от предходния брак на Мариана, а не на самата нея. По тази причина той не може да извади нова партида, с която да бъде прикачен още веднъж за ел. мрежата, а остарялата е закрита от Лидия Луканова - огромната щерка на неговата някогашна обич.
Според 56-годишния мъж в основата на всичко стои тъкмо майката на детето му. Той твърди, че откакто са се разделили тя е наговорила куп мръсни приказки на Лидия, с цел да може посредством нея да навреди на него и дребната Милиана - тяхната обща щерка.
След като схваща, че с години го е лъгала, че парцелът е неин, мъжът отишъл в кметството на Горно Церовене и помолил да му бъде извадена адресна регистрация, която да послужи пред енергото като доказателство, че той в действителност живее в парцела. Когато обаче отива в ЧЕЗ-Монтана с всички документи, с които разполага, дамата, с която той разговарял му декларирала, че няма по какъв начин да издаде нова партида на негово име, защото "хвърчащите листове, които ѝ носи " не са доказателство и с такива може да отиде всеки при нея и да я излъже.
След диалога със служителката на електроразпределителното сдружение мъжът се отчаял и се ядосал на постъпките на дамата, с която са делили един покрив толкоз години. Вчера в дома му пристигнал и чиновник на ВиК, който свалил водомера, с което търпението на мъжа се изчерпало, а точно това бил и мотивът да се обърне за помощ към нас.
Милко желае само да има вода и ток, с цел да "не мъчи детето " и да може и то да живее обикновено. Не го тормози дребната пенсия, която взима като неработоспособен. Страхува се, че с него може да се случи най-лошото и детето му да остане единствено, защото инсулинът, който би трябвало да си бие се държи на студено, а в този момент това е невероятно, защото нямат ток.
Милко моли институциите да се заемат с неговия случай и да може да живее умерено, въпреки и непретенциозно, със своята дъщеричка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР