Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да

...
Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат

Интуицията ми демонстрира, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се схванат. В момента се разиграва топката. Интересното е, че в самото начало ГЕРБ дадоха поръчка за по-голяма държавническа отговорност и мъдрост, като направиха крачка обратно, чака се и ПП-ДБ да го направи. Това сподели някогашният министър на образованието проф. Сергей Игнатов в студиото на „ Тази неделя " по бТВ.

Правителството, което ще бъде образувано, би трябвало да бъде отговорно и с преглътнат егоцентризъм.

Служебните държавни управления по думите му подсигуряват политическа безнаказаност и те са се оказали политически комфортни в известна степен. „ България може да играе една такава война без позиция във връзка с главните въпроси, само че въпреки всичко има някакви правила. Ние имаме съюзнически контракти и сме длъжни да ги изпълняваме. След приемането ни в Европейски Съюз имаше две крачки, които трябваше да бъдат направени, и те сега са заметени. Влезем ли в еврозоната, това ще бъде и част от решението да не сме толкоз небогати ", съобщи Сергей Игнатов.

Според него ГЕРБ има повече варианти за сформиране на кабинет, в сравнение с вторият или третият мандат. Ако се стигне договореност сред двете най-големи партии, държавното управление ще има поддръжка и на нашите евроатлантически съдружници, уточни Игнатов.

Според някогашния министър на енергетиката Александър Николов държавно управление е допустимо да бъде образувано освен с първите две политически сили. В момента 65% от жителите в България не са показани в настоящия парламент, уточни той. „ В природата вакуум не се търпи. В последните години се води политика, която е напълно на агитационен принцип и ръководство на PR-и ", разяснява той.

Притеснително съгласно него е това, че никой не приказва за политиката, която ще ни докара до приемане в „ Шенген " и еврозоната. „ Къде е така наречен експертен капацитет, къде са данните, къде са хората, които ще го осъществят? Къде е политиката, която поставя избрани цели върху избрани оси или браншове? Нищо такова няма, остана си празно говорене, което е комфортно за ядрата на тези партии ", счита Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР