Инцидентът в Полша е предизвикан от отбранително действие на Украйна

...
Инцидентът в Полша е предизвикан от отбранително действие на Украйна
Коментари Харесай

НАТО: Падналата в Полша ракета е на Украйна, но отговорността е на Русия

Инцидентът в Полша е провокиран от отбранително деяние на Украйна против съветско ракетно нахлуване. Това разгласи на изключителна конференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Русия обаче носи най-голямата отговорност за случилото се, поради продължаващата война в Украйна, добави ръководителят на Алианса.

Той управлява незабавното съвещание на Северноатлантическия съвет, отдадено на снощния гърмеж в Полша .



В срещата участваха посланиците на страните от пакта . От името на всички Столтебнерг сервира съболезнования за гибелта на починалите при случая. " Ще създадем всичко належащо, с цел да защитим всички съдружници ", безапелационен беше ръководителят на НАТО.

Генералният секретар уточни, че е значимо да бъдат открити всички обстоятелства по случая и акцентира, че Алиансът твърдо продължава да поддържа Украйна в спора с Русия. НАТО ще ускори наличието си в източната част на Полша.

" Винаги съм деликатен когато би трябвало да давам квалифицикации. Особено когато Путин основава рискови обстановки и не престават съветските офанзиви по украински градове. Може да има рискови последствия за териториите на НАТО ", отговори Столтенберг на въпрос дали това е бил най-критичния миг за пакта от началото на войната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР