Инцидентът в Керченския проток през ноември 2018 г. е станал

...
Инцидентът в Керченския проток през ноември 2018 г. е станал
Коментари Харесай

В Киев потвърдиха вината на Порошенко за организацията на провокацията в Керч

Инцидентът в Керченския пролив през ноември 2018 година е станал по виновност на украинската страна заради нарушение на стандартите и реда за осъществяване на напътствията на бойното командване. До това умозаключение стигнаха експерти от Киевския научно-изследователски институт по криминалистика към Министерството на правораздаването на Украйна, заяви Федералната организация за вести /ФАН/.

Според експертизата решението за прекосяването на лодки през Керченския пролив е взето " без да се вземат поради ограниченията за безвредно при потребление на войски ". В отчета се акцентира, че корабите са изпратени от командира на Военноморските командвания и началника на Военноморски сили „ без да получат инструкция за бойния ред от висшия щаб “. Според експертизата на института е нарушен и редът за осъществяване на напътствията за борбен надзор.

В отчета се споделя, че устната директива на висшия главнокомандващ на въоръжените сили, президентът на Украйна Петро Порошенко е била възприета от военното управление като заповед и е довела до тежки последствия - „ плен на военните и извеждане на корабите от положението на бойна подготвеност “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР