Инцидентът в Капрун от 11 ноември 2000 г. е най-сериозният

...
Инцидентът в Капрун от 11 ноември 2000 г. е най-сериозният
Коментари Харесай

Пожар погубва 155 туристи в Капрун на днешния 11 ноември

Инцидентът в Капрун от 11 ноември 2000 година е най-сериозният сходен в европейски зимен курорт. Близо 155 души губят живота си, откакто пожар поражда в изкачващ се трен в тунела на фуникуляра (вагон с въжена тяга) Gletscherbahn Kaprun 2. Повечето от жертвите са били скиори на път за ледниците Кицщайнхорн.

Пожарът избухва малко след 9 часа и за секунди обгръща целия влак. В резултат на това едвам 12 души от пасажерите оцеляват. Сред жертвите са туристи от Германия, Япония, Съединени американски щати, Англия, Чехия, Холандия. Пожарът е проследен до електрически радиатор с вентилатор, който е прегрял и се е запалил, прекъсвайки няколко пластмасови тръби, пренасящи запалима хидравлична течност.

В последвалия углавен развой в Залцбург ​са упрекнати 16 души, в това число управлението на Gletscherbahnen Kaprun AG. Издадени са общо 13 присъди. Фуникулярът в никакъв случай не отваря порти след случая. Местните управляващи унищожават релсовия път и на негово място ​е издигнат кабинков въжен превоз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР