Инцидентът в Бургас на първо място ярко трябва да покаже

...
Инцидентът в Бургас на първо място ярко трябва да покаже
Коментари Харесай

Росен Йорданов: МВР от години е тежко политизирана система

„ Инцидентът в Бургас преди всичко блестящо би трябвало да покаже на всички, че това не е елементарна специалност. Полицейската специалност е рискова. Това е дълг ". Това сподели престъпният психолог Росен Йорданов, някогашен заместник-директор на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

" Тази специалност би трябвало да бъде добре обезпечена, добре проведена. От експертна позиция, в Министерство на вътрешните работи тече развой на ограничение на експертния потенциал. Не се мисли стратегически. Съотношението сред административна и оперативна част, която работи на терен, е погрешно. Има дублаж на функционалности. Когато стане случай, той не се проучва. Допускат се груби организационни неточности. Министерство на вътрешните работи от години е тежко политизирана система. Това нещо би трябвало да спре рано или късно. Професионалистите в системата би трябвало да се усещат спокойни и да не се интересуват от това кой е министър ”, уточни още той.

Относно заплатите в Министерство на вътрешните работи, Йорданов уточни: „ Не е въпросът в заплатите и в никакъв случай една заплата не може да компенсира това нещо в мотивацията, това нещо в твоето самоусещане за специалност, което ти си носиш. Да, парите са малко. Една огромна част от проблемите с парите са поради това, че в Министерство на вътрешните работи има доста дупки, от които изтичат пари. Проблемът е в организацията. Много звена в системата няма смисъл да съществуват ”, приключи Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР