Инцидентът станал на 25 август 2016 г., когато мъжът преминавал

...
Инцидентът станал на 25 август 2016 г., когато мъжът преминавал
Коментари Харесай

Община Пловдив плаща 15 000 лв. за счупен крак в подлез

Инцидентът станал на 25 август 2016 година, когато мъжът прекосявал през подлеза под надлез "Родопи " в града под тепетата, заяви "Марица ".

Тъй като бил валял дъжд, подлезът бил в тиня и кал, липсвало осветяване и разместените плочки не се виждали. Мъжът се подхлъзнал и паднал. Кракът му се извил неестествено на една страна и индивидът се обадил по телефона на сина си да му помогне. Той закарал татко си в Университетска болница „ Св. Георги”, където потърпевшият бил опериран и му били сложени пластина и 7 болта.

Към датата на завеждането на исковата молба, 6 от тях още не били отстранени и на индивида му предстояли още интервенции. Интересно е, че месец преди случая пловдивчанинът изпратил сигнал до Община Пловдив, че подлезът не е осветлен, само че никой не реагирал.

От Община Пловдив обясниха пред районните магистрати, че мъжът също има виновност за рухването, тъй като не се придвижвал деликатно през подлеза, който излиза на ул. "Стоян Михайловски ". Представителите на локалната администрация обаче не съумели да показват доказателства за това, а и съдебномедицинските експертизи демонстрират, че контузиите най-вероятно са получени точно по метода, който разказва потърпевшият пловдивчанин.

Така съдът реши, че Община Пловдив би трябвало да покрие разноските на потърпевшия за лекуване от 1024,82 лева и 14 000 лева за неимуществените вреди като внезапно влошения метод на живот след рухването.

Решението предстои на обжалване пред Окръжния съд. Проверка на подлеза пък сподели, че плочките още са разкривени и надигнати, а преминаващи описаха, че при порои в оборудването се събира вода с човешки растеж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР