Инцидентът стана през нощта на гара „Илиянци”Задържаха единия машинист от

...
Инцидентът стана през нощта на гара „Илиянци”Задържаха единия машинист от
Коментари Харесай

След удара между два влака: Задържаха единия машинист

Инцидентът стана през нощта на гара „ Илиянци”

Задържаха единия ватман от злополуката сред два влака, станала рано тази заран. С белезници е машинистът, който не се е съобразил със сигнализацията преди случая, съобщи

Той и неговият асистент, както и другите двама машинисти от втората влакова комбинация, са дали проби за алкохол и опиати на място. Те са били негативни. При повторното предоставяне на проби, едната реагирала позитивно да приложимост на опиати. По информация на NOVA става въпрос за амфетамини.

Инцидентът с два товарни влака стана малко след 03:00 часа сутринта. Двете товарни композиции тръгнали по едно и също време. Но единият ватман без позволителен сигнал.

„ Дава се постоянен излаз, дежурният началник придвижване го изпраща. Но в 9-ти коловоз локомотивният ватман се заблуждава и потегля и той. Сигналът не е бил за него”, изясни доктор инж. Бойчо Скробански от Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

„ В изходната стрелка двата локомотива се удрят странично, в резултат на което дерайлират. И двете композиции са били празни”, изясни Кирил Костадинов, основен инспектор по сигурността на превоза НКЖИ.

Няма потърпевши хора при случая. Но има материални вреди. От „ Булмаркет” обявиха, че една от евентуалните аргументи е „ неточност във видимостта на единия ватман ". От компанията са почнали дисциплинарна инспекция.

„ Ако данните се потвърдят, най-тежкото наказване, което може да получи, е дисциплинарно уволняване, а редом с това евентуално ще понесе и имуществена отговорност за щетите”, съобщи Светослав Първанов от „ Булмаркет”.

И двамата машинисти са с дълготраен опит.

Часове наред кранове се опитваха да върнат локомотивите в правия им път.

Това не е първият случай, в който вземат участие влакове на „ Булмаркет”.

„ Не е в първият случай с „ Булмаркет”, както не е и единствен с жп превозвачите. Но даже и един случай може да значи доста, в случай че е като този в Хитрино”, разяснява Първанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР