Инцидентът стана малко след 7:00 часа вчера пред нощно заведение.

...
Инцидентът стана малко след 7:00 часа вчера пред нощно заведение.
Коментари Харесай

Майка Му Го Заведе! Арестуваха 19-Годишният Рецидивист, Издирван За Убийството В Кюстендил!

Инцидентът стана малко след 7:00 часа през вчерашния ден пред нощно заведение. Масовият пердах е сред група роми и българи. До него се стигнал, откакто С. Игов от известния в кюстендилската ромска махала клан Гольовци, отишъл със свои племенници рано сутринта в заведението и желал от защитата да бъде пуснат вътре. От там не му разрешили, тъй като мъжете били използвали алкохол. Тогава той извикал подкрепление и дошли с няколко автомобила поданици на кв. " Изток ". Така се заформил боят, а след малко гонене с нож е намушкан 35-годишен мъж, който е умрял. Според една от версиите, починалият не е бил част от двете компании, а се е опитал да ги разтърве. Заподозреният за причинител е 19-годишният племенник на С. Игов.

Ранените са откарани в локалната болница, двама са превозени до " Пирогов ". Задържани са осем лица, измежду които има и престъпно проявени, заяви прокуратурата.

Инцидентът докара до митинги, където хората желаеха по-строг надзор в ромската махала, която, по думите им, се е трансформирала в гето, където никой не смее да влезе.

" Ние желаеме да живеем в един по- спокоен град, желаеме да отглеждаме децата си на по- умерено място ", разяснява жителка на Кюнстендил на вчерашния митинг.

" Защото ми омръзна да виждам експанзия и всеобщи проблеми, които се случват в цяла България и да виждам по какъв начин органи, полиция прокуратура, страна, никой не взима никакви ограничения ", съобщи и различен протестиращ.

В ромския квартал признават, че фамилия Гольовци тормозят редовно хората, " Не единствено ромите от квартала, а и жителите на Кюстендил. Те се занимават с рекет, с проституция. Няма напрежение сред българи и роми а напрежение сред Гольовци и някакви момчета от града ", описа пред bTV гражданин на ромския квартал, който скри лицето си от боязън от семейството.

100 чиновници на Жандармерията от София са командировани в града. Днес следва втори кротичък митинг на жители.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР