Инцидентът със Северните потоци, станали в изключителната икономическа зона на

...
Инцидентът със Северните потоци, станали в изключителната икономическа зона на
Коментари Харесай

Захарова: Дали Вашингтон е осъществил заплахата си срещу „Северен поток-2”?

Инцидентът със „ Северните потоци ”, станали в изключителната икономическа зона на Дания и Швеция, се управляват напълно от американските специфични служби.

Това съобщи в ефира на " Соловьов Live " представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

 
Активно се поддържаше версията, че това са сякаш неутрални води и така нататък Това е особената икономическа зона на Дания и Швеция. Това са тези НАТО-центрични страни, които са натъпкани с американско оръжие и които се управляват напълно от американските специфични служби.
Мария Захарова

Захарова дефинира опитите на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер да обясни смисъла на думите на американския президент Джо Байдън по отношение на прекратяването на съществуването на плана „ Северен поток-2 ” като „ предизвикващи страдание ”.

 

Тя разгласява видео с изказването на американския президент от 7 февруари, в което Байдън споделя, че „ със „ Северен поток ” „ ще бъде свършено, в случай че Русия нахлуе в Украйна ”. От Белия дом отхвърлиха президентът да е заплашвал с заличаване тръбопровода. Според представителя Карин Жан-Пиер, в речта си Байдън е имал поради взаимната работа на администрацията на президента с Германия върху замразяването на плана „ Северен поток-2 ”.

Захарова дефинира също като неистина думите на държавния секретар Антъни Блинкен, че офанзивите против газопровода не са преференциални за никого.

Тя напомни, че още републиканското държавно управление е предписание всичко допустимо, с цел да спре плана „ Северен поток-2 ”.

„ Тогава те използваха противозаконни, излизащи отвън рамките на морала, правото и логиката способи за политически напън и шантаж, когато бяха употребявани дипломатически запаси, с цел да се окаже пряк напън върху управлението, по-специално на Германия. Демократите поеха по различен път ”, акцентира съветският посланик.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР