Инцидентът с НЛО в Бадахос е едно от най-странните наблюдения

...
Инцидентът с НЛО в Бадахос е едно от най-странните наблюдения
Коментари Харесай

Зелен извънземен поглъща куршумите

Инцидентът с НЛО в Бадахос е едно от най-странните наблюдения на НЛО в испанската история. Свързано е с нейните военновъздушни сили. Инцидентът става известен като „ Зеленият човек от Талавера ла Реал “. Двама бойци - Хосе Мария Трехо и Хуан Каризоза Лухан, настояват, че са видели и простреляли съществото с незнаен генезис.

Около 1:45 локално време на 12 ноември 1976 година Хосе Мария Трехо и Хуан Каризоза са на дежурство - всеки в личната си кабина, на към 60 метра един от различен. Охраняват горивна зона на авиобаза Талавера ла Реал (Бадахос, Испания). Изведнъж чуват чудноват звук. Първоначално наподобява като радиосмущения, само че последователно звукът стават доста мощен - чак до болежка в ушите.

Войниците вземат решение, че звукът идва от извършител на военната зона, само че след пет минути шумът просто стопира. Войниците преглеждат още веднъж оръжията си дали са в подготвеност -картечници Z-62, и оглеждат покрайнината. Те още веднъж чуват звука, който е толкоз мощен, че имат възприятието, че главите им ще избухнат. Пет минути по-късно двамата виждат отвесна светлина в небето, сходна на мълния, която се задължа за към 15 или 20 секунди.

Войниците вземат решение да уведомят директния си шеф - ефрейтора от армията Павон. Той им подрежда да ревизират целия регион. Двамата потеглят около стената, разделяща основния път от базата. Виждайки, че кучето, особено подготвено за тези случаи, не демонстрира никакви признаци на безпокойствие, бойците също се успокояват. Но внезапно, след към 300 метра, усещат нещо необичайно във въздуха и чават по какъв начин се чупят клоните на близкото евкалиптово дърво.



Вкопчавт се за оръжието си и пускат кучето, което отива право на мястото с шума от клоните. Войниците чакат кучето да вдигне някакъв звук или да лае, само че след няколко секунди то се връща постепенно при тях, като залита. След известно време кучето стартира да тича към бойците. Ккучетата нормално вършат това, с цел да защитят човек.

Няколко пъти бойците викат, само че никой не дава отговор. Докато Хосе Мария Трехо не усеща, че някой го следва. На 15 метра напред двамата виждат зеленикава светеща фигура, висока към 3 метра, с дребна глава и чудноват шлем. Непознатият има дебело тяло и дълги ръце.

Трехо се пробва да стреля, само че не съумява да го направи. Целият се сковава и пада на земята. Въпреки това стартира да стреля, както и другия боец. Срещу съществото са изстреляни сред 40 и 50 патрона, които блесват в тъмното и изчезват. Зловещият тон, който чуват по-рано, се появява още веднъж. Този път продължителността на звука е 10 или 15 секунди. Идват и други бойци, оказват помощ на Трехо да стане, до момента в който в това време цялата база към този момент е в положение на нараснала бойна подготвеност.



На идващия ден 50 души претърсват региона на станалото, само че не откриват нищо. Нито една гилза, нито един патрон, нищо. Няколко дни по-късно, когато Трехо влиза в трапезарията въз основата, той внезапно ослепява и падна в безсъзнание на земята. Започва да има здравословни проблеми. Приет е във военновъздушната болница в Мадрид на 30 ноември с диагноза " нервозен дисбаланс ". След лекуването тези „ нервни несъответствия “ не се появяват още веднъж.

Експерти от Военновъздушни сили удостоверяват, че патроните са изстреляни, само че няма диря от тях, както и от съществото, по което е стреляно. Според основните герои на историята - двамата бойци: „ Не знаем какво е. Но това, в което не се съмняваме, е, че го видяхме съвършено и „ изглеждаше като мъж, само че доста висок “. Хосе Мария Трехо и Хуан Каризоза Лухан са уверени, че са видяли извънземен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР