Инцидентът с недопускане до въздушното пространство на Иран на 28

...
Инцидентът с недопускане до въздушното пространство на Иран на 28
Коментари Харесай

Най-Накрая! От Министерството Разкриха, Коя Е Причината За Гафа С Иран! Всичко Се Дължи На

Инцидентът с недопускане до въздушното пространство на Иран на 28 ноември 2017 година на държавния аероплан, пренасящ ръководената от министър-председателя Бойко Борисов публична делегация по маршрут София–Рияд, бе разискван през днешния ден обширно с краткотрайно ръководещия на посолството на Иран в София Хасан Дотаги.

Проявеното отношение бе оценено от българска страна като недопустимо поради държавния статут на пътуващата в самолета българска публична делегация и дейния политическия разговор и съдействие сред България и Иран през последните години, оповестиха от дирекция „ Пресцентър “ на Министерство на външните работи.

Иранският посланик изрази надълбоко страдание във връзка със случая и увери, че става дума за техническо неразбирателство.

Припомняме, че самият министър председател разяснява, че е бил от първите, които е отишъл в Иран и че сме в прелестни връзки с тях.

" Мисля, че обяснението, което дават все още, че са ни сменили кацането от едно на друго летище, го е провокирало, не желая да го разясня, означи министър председателят. С Иран имаме също доста положителни връзки. Нашата политика, моята политика, постоянно е била за мир. Никога против трета страна ", посочи Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР