Инцидентът с колоездач и момиче преди дни на кръстовището до

...
Инцидентът с колоездач и момиче преди дни на кръстовището до
Коментари Харесай

Колоездачът, пострадал до общината: Сблъсъкът беше жесток, бях в безсъзнание! Очевидци: Девойката беше с тротинетка!

Инцидентът с колоездач и момиче преди дни на кръстовището до Община Варна, за който Varna24.bg заяви, разпали пристрастеностите на страницата на медията ни във фейсбук.

Повечето критикуващи хвърлиха " камъни в градината " на младия мъж, който съгласно тях е трябвало да слезе от велосипеда си при пресичането и този пропуск е довел до произшествието.

Според формалната информация на полицията, 13-годишната госпожица, която е взела участие в конфликта, е била пешеходка. Очевидци обаче описаха за медията ни, че момичето е било с тротинетка, за което е споделило самото то, до момента в който са му оказвали помощ. 

" Не помня съвсем нищо от конфликта, също така, че беше нечовечен. Очевидци споделиха, че сме се блъснали глава в глава. Няколко минути съм бил в безсъзнание. Случайни минувачи са се спуснали да ми оказват помощ и са извикали колата за спешна помощ. В незабавното откриха, че съм с пръсната скула на дясно око, в което имаше и няколко стъкла от очилата ми. Когато пристигнах на себе си на улицата видях момичето, което също беше потърпевшо, само че по-леко. Не желая да търсим виновност, неприятно стичане на събитията. Преди да съм пристигнал на себе си и да схвана какво става, към този момент ми бяха съставили акт от 300 лв. за лишаване на преимущество. Категоричен съм, че карах напълно постепенно.   

Спомням си, че светна зелено, аз потеглих от " Сливница " към " Севастопол " и към този момент бях пресякъл. В този миг девойката реши да тръгне в посока " Чаталджа " и изскочи ненадейно пред мен. Набих спирачки, само че не оказа помощ. Опитах да тичам вляво. Понасям си виновността, че пресякох с колело на пешеходна зона. Аз работя като куриер и всеки ден карам, да не приказваме, че от 15 години се занимавам професионално с колоездене и имам рефлекси. Никога в живота си не съм имал подобен удар. С момичето се видяхме в болничното заведение, говорихме, само че бях в потрес още, не помня доста какво сме си споделили. Важното е, че сме живи и към този момент по-добре. Искам да благодаря на хората, които ми помогнаха, а към всички, които се предвижват с колела, тротинетки и други сходни транспортни средства желая да кажа - внимавайте! Белята става за секунди! ", разяснява за медията ни потърпевшия колоездач.

Varna24.bg съумя да се свърже и с дама, която е станала свидетел на случая и е повикала колата за спешна помощ. Ето какво разяснява за медията ни тя: 

" Момичето с тротинетката събори колоездача! Тя не е съумяла да спре и колоездачът не е понижил, бързал е за работа, снабдител на храна е. Момичето, за което полицията дава информация, че е на 13 години, беше очевидно по-голямо. То персонално показа пред мен: " Аз карах, не го видях, той ми взе преимуществото... ". Детето беше с цицина до слепоочието и натъртен крайник. Първо, желая да попитам какво прави 13-годишно дете с тротинетка на тротоара? Стресът и за него в този миг беше голям. За момчето с колелото, което беше тежко потърпевшо и лежеше в несвят на пътното платно, повикахме кола за спешна помощ не един път, два пъти. Екипът пристигна след към 40 минути. По това време пристигнаха и велопатрулите. В региона има банки с камери. Полицията може доста елементарно да откри по какъв начин се е стигнало до този случай. Добре би било и очевидци, снимали с телефоните си случилото се, да дават записите на органите на реда. Доколкото разбрах, колоездачът е бил разпитан от полицията в незабавното в положение на цялостен потрес и болежка. Ние се обадихме на родителите му, той е на квартира във Варна. Постарахме се да го държим в схващане, до момента в който дойдат медиците, само че на пътното платно имаше локва неговата кръв след удара. Според мен младежът би трябвало да се съветва с юрист за опцията да оспори формирания му акт от 300 лева ", разяснява за медията ни дамата, станала очевидц и помогнала на потърпевшите.    

Споделяме и два от мненията, оповестени във фейсбук групата на медията ни " Варненци " във връзка със случая:

" Градът ни не разполага с нужната инфраструктура за вело алеи, които са построени върху към този момент съществуващи пешеходни зони, от които са конфискувани площи, с цел да съществуват и вело алеите. Това е главната причина, заради която няма по какъв начин да има чисти коридори за велосипедисти и пешеходците не са им отговорни. Все отново пешеходните зони не са горски пътеки и тук-там едно семейство с деца да би трябвало да върви в колона един зад различен на повърхност от половин метър, поради велоалея, която не е премислена. Освен всичко има и смесени зони към спирки и светофари и не съм видяла някой от хората с колело или тротинетка да се съобрази с това. Да не приказваме че нито един велосипедист или ръководещ тротинетка не слиза при прекосяване на светофар, както е редно по закон. Ускоряват още повече, с цел да " заловен " зелена светлина и по този начин заплашва с изключение на себе си - пешеходци и водачи. Надявам се хората от вчерашния случай да са в положително положение ".

" Почти всеки ден съм от всички страни - пешеходец, велосипедист, водач. Искам да кажа, че никой с никого не се преценява и не се съблюдават никакви правила. Пешеходци със слушалки в ушите вървят по велоалеи, пресичат на неразрешени места, в профил наподобява като да не са от тая планета. Велосипедисти карат където могат, то велоалеите са малко и там където има такива, нормално са заети от пешеходците със слушалки, звъниш си отдалеко със звънеца, но не чуват. Шофьорите се чудят кой първо да гледат и пазят, че най-после все са отговорни. А не е мъчно да сме деликатни и съобразителни и да се пазим сами себе си, а не да разчитаме да ни пазят… ".

Припомняме, че фотография от случая бе оповестена в групата " Виждам те КАТ-ВАРНА "

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР