Инцидентът с британския разрушител Defender можеше да доведе до необоснована

...
Инцидентът с британския разрушител Defender можеше да доведе до необоснована
Коментари Харесай

Британският главнокомандващ: В Черно море можеше да започне мащабна война!

Инцидентът с английския унищожител Defender " можеше да докара до голословна ескалация ", английското военно командване държи да предотврати сходни обстановки, съобщи в петък началникът на щаба на защитата на Обединеното кралство военачалник Ник Картър, оповестява The Daily Telegraph.

Той изясни че единична неточност в играта на " котка и мишка " сред Англия и Русия, можеше да докара до изцяло " огромна война ".

" Нещо, което ме държи безсънен в през нощта, е неточност в изчисленията, която идва от голословна ескалация. Нещата, които видяхме в Черно море в сряда, са от тези неща, над които човек би трябвало да намерения сносно ", разяснява генералът в изявление за The ​​Times.

Картър разказва конфликта в Черно море като " типичен образец за борбата на разказите ".

62-годишният Картър е шеф на английския защитителен щаб от 2018 година Той неведнъж е изразявал опасения, че английската войска е " изостанала " от евентуалните съперници, в това число Русия и Китай, и посочи, че страната е атакувана с хакерски атаки от Русия и други страни всекидневно.

Миналия месец той повтори изказванията си за " съветската опасност " за Англия, обвинявайки Москва, че " помпа мускули в задния двор на Англия " на фона на изказванията за хипотетично разполагане на " любопитни " съветски подводници, обграждащи Англия.

В четвъртък неназовани източници на The ​​Telegraph, обясниха, че случаят в Черно море е плануван авансово и утвърден от премиера Борис Джонсън в понеделник.

Съобщава се, че концепцията е замислена и планувана от министъра на защитата Бен Уолъс, до момента в който външният министър Доминик Рааб се опълчва на фона на опасенията, че Москва може да " се опита да се възползва " от случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР