Инцидентът, при който, не е много инцидент. Това коментира източник

...
Инцидентът, при който, не е много инцидент. Това коментира източник
Коментари Харесай

Съоръженията за възпиране на нахлувания в бургаския затвор не работят от 7 години?

Инцидентът, при който, не е доста случай . Това разяснява източник на Искра.бг , поискал анонимност . Той твърди, че съгласно информацията му, която не е доказана публично от управляващите , 27-годишният и 31-годишният мъж са влезнали съзнателно в пандиза , минали са непосредствено през едната врата, през втората врата, изобщо не са спрели, завили са наляво, стигнали са до корпуса на пандиза и единият от двамата е почнал да тропа по вратата на корпуса, крещейки :

„ Дамян Манолов отваряй! “

Става въпрос за шеф на група на надзорно-охранителна активност . Според източника ни това е доста обезпокоително, тъй като съгласно данните, с които разполага въпросните мъже са лежали точно в Затвора в Бургас. Той изясни:

„ Много добре са познавали града, а тъкмо този някогашен лишен от независимост, който е тропал по вратата, е тази врата, през която е излизал за работа всеки ден. Много добре е познавал пандиза. “

Източникът на Искра.бг твърди, че има още един – по-тревожен факт , а точно:

„ От 7 години оборудването за прекъсване на сходни влизания и коли – не работят. Извършват се непрекъснати инспекции на сигнала на „ Охранителната техника “ и това е доста забавно по какъв начин 7 години не са открили, че това нещо не работи? “

„ Проверките са доста типове. Сигнално-охранителната техника веднъж я ревизира постовият всеки ден. Един път ежемесечно минава примерно служителят по сигнал на охранителна техника, който е. Един път надзирателите си издават в документа, че им е безупречен поста. Един път се минава в месеца. Същевременно пък има куп документи, че постът не работи, само че все пак не се отремонтира “ , добави той.

Днес е била привикана цялата група , която е била на работа през вчерашния ден, с цел да бъдат инструктирани – по случая с случая – по какъв начин да работят, какво да споделят и къде , показва още източникът ни. По думите му под претекст, че ще беседват с психолог за случая, са били извикани и чиновниците на двата поста , както и още един чиновник, с цел да им се каже, че арестуваните не са търсили Манолов.

От Искра.бг изготвихме Запитване по Закона за достъп до социална информация и го изпратихме до Министерството на правораздаването. С него желаеме да разберем дали  в действителност е имало сигнали, че тези уреди не работят и за какво не са били поправени.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР