Инцидентът от 3 октомври на границата незабавно беше разследван от

...
Инцидентът от 3 октомври на границата незабавно беше разследван от
Коментари Харесай

Манипулация преди решението за Шенген: Служебният вътрешен министър за репортажа на Скай нюз

Инцидентът от 3 октомври на границата неотложно беше разследван от смесена българо-турска комисия, която излезе с изрично умозаключение, че изстрелът не е създаден от българска територия и български граничен служител на реда. Въпреки това този репортаж се появява преди решението за Шенген. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в " Денят стартира " във връзка следствие на " Скай нюз " , в което се твърди, че български граничари са ранили с огнестрелно оръжие сирийски юноша.

" Този репортаж е в внезапно несъгласие с изразената позиция от господин Рюте, малко по-рано, че българската граница се минава евентуално против 50 евро и е доста забавно коя от двете тези е вярна ", съобщи Демерджиев.

Отхвърли обаче и двете тези като погрешни - нито българската граница се минава за 50 евро, нито " се стреля на месо ".

Разочарова ме сходна операция в навечерието на решението за Шенген, сподели Демерджиев.

Показа и следствията, които групата мигранти от въпросното следствие, са предизвикали в опитите си да преминат незаконно границата - ранен служители на реда и потрошени стъкла.

" Оръжие не може да се употребява от българска към турска територия, това ясно е регламентирано сред двете страни. Оръжие се употребява, когато бъде атакуван наш патрул, на наша територия ", съобщи Демерджиев.

Допълни, че отговаряме на всички критерии за присъединение към Шенген. Австрия има искания за метода, в който кардинално действа Шенген и че не би трябвало да бъде разширяван.

Нужна е европейска взаимност, в това число и от скептичните страни. Поканихме Австрия да дойдат и да се уверят персонално по какъв начин се охранява границата, сподели Демерджиев. В резултат австрийският дипломат е посетил българо-гръцката и българо-турската граница, като отзивите са били положителни.

Позицията на Нидерландия няма нищо общо с критериите по Шенген. Положихме всички старания да убедим Нидерландия, само че в следствие господин Рюте излиза и афишира противоположното, сподели Демерджиев.

По думите му България е заложила промените в Плана за възобновяване и резистентност, където има ясно декларирани периоди.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР