Инцидентът от 3 октомври на границата незабавно беше разследван от

...
Инцидентът от 3 октомври на границата незабавно беше разследван от
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за репортажа на "Скай нюз": Разочарова ме подобна манипулация преди решението за Шенген

Инцидентът от 3 октомври на границата неотложно беше разследван от смесена българо-турска комисия, която излезе с изрично умозаключение, че истрелът не е създаден от българска територия и български граничен служител на реда. Въпреки това този репортаж се появява преди решението за Шенген. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в " Денят стартира " във връзка следствие на " Скай нюз ", в което се твърди, че български граничари са ранили с огнестрелно оръжие сирийски юноша.

" Този репортаж е в внезапно несъгласие с изразената позиция от господин Рюте, малко по-рано, че българската граница се минава евентуално против 50 евро и е доста забавно коя от двете тези е вярна ", съобщи Демерджиев.

Отхвърли обаче и двете тези като погрешни - нито българската граница се минава за 50 евро, нито " се стреля на месо ".

Разочарова ме сходна операция в навечерието на решението за Шенген, сподели Демерджиев.

Показа и следствията, които групата мигранти от въпросното следствие, са предизвикали в опитите си да преминат незаконно границата - ранен служители на реда и потрошени стъкла.

" Оръжие не може да се употребява от българска към турска територия, това ясно е регламентирано сред двете страни. Оръжие се употребява, когато бъде атакуван наш патрул, на наша територия ", съобщи Демерджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР