Инцидентът на Струма не е терористичен акт, няма и очевидци.

...
Инцидентът на Струма не е терористичен акт, няма и очевидци.
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Инцидентът на Струма не е терористичен акт, а човешка грешка

Инцидентът на " Струма " не е терористичен акт, няма и очевидци. Двама потърпевши са дали показания, които съответстват. Предстои да се разпитат още двама. Назначени са експертизи. Аутопсиите към този момент са подготвени. Всички потърпевши са починали от задушаване, а не от гърмеж. В дробовете им са открити сажди. Това разгласи на брифинг на прокуратурата Борислав Сарахов, шеф на Националното разследване.

" Назначени са разнообразни експертизи - пожарна, автотехническа и сложна. Те ще дадат отговор на въпроса за какво и по какъв начин се стигнало до съдбовния случай. Прокурори ще пътуват до Скопие, с цел да занесат молба да правна помощ и да вземат ДНК проби от родственици на околните, с цел да ги идентифицираме. След това ще може да се освободят телата ", добави Сарафов.

" На мястото на случая са открити 3 туби, които не са възпламенени. Това демонстрира, че огънят не е тръгнал от тях. Няма и терористичен акт. Тази тематика бе правилно и професионално изследвана от нас ", добави той.

Борислав Сарафов разгласи, че резултатите от инспекцията все още насочват към потвърждаване на версията за човешка неточност. В същото време е открито, че проблем с пътната маркировка фактически има и е изцяло допустимо това да е спомогнало да се стигне до тежкия случай.

" В медийното пространство се тиражират доста спекулации по отношение на случая на Автомагистрала " Струма ". По делото няма нито един свидетел, а в медиите към този момент има над 20 ", съобщи още Сарафов.

Тиражираната версия, че в рейсът е било транспортирано контрабандно гориво в туби, не е вярна.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР