Инцидентът на Кале Рованпера в събота сутринта и гигантското изоставане,

...
Инцидентът на Кале Рованпера в събота сутринта и гигантското изоставане,
Коментари Харесай

Нювил не вижда причина да помага на Танак

Инцидентът на Кале Рованпера в събота сутринта и гигантското закъснение, което натрупа водача в международния шампионат в хода на рали „ Акрополис ”, внезапно даде по-големи очаквания на Ойт Танак в борбата за международната купа.

Преди старта в Гърция Кале имаше задатък от 72 точки, в този момент най-вероятно още веднъж ще има късмет да се бори единствено за оптималните 5 точки от пауърстейджа на следващия ден. Но в случай че Танак вземе ралито, както и пауърстейджа, тъй като Кале може и да не приключи, то с оптималните 30 точки естонецът може да редуцира задатъка на Рованпера на 42 точки три кръга преди края на шампионата.

Но с цел да реализира това Танак би трябвало да се оправи със съотборника си Тиери Нювил и Есапека Лапи с Тойота, който излезе пред него на второ място в общото класиране при първото минаване на именитата права „ Тарзан ”.
 Льоб отпадна от рали „ Акрополис “, драми и за Рованпера Льоб отпадна от рали „ Акрополис “, драми и за Рованпера
На финала й Танак се оплака от проблеми с диференциала и изостава на над 30 секунди от Нювил.
 Льоб си върна водачеството в рали „ Акрополис ” Льоб си върна водачеството в рали „ Акрополис ”
„ Не, не виждам причина да връщам газта – отговори Нювил на въпроса дали е подготвен да помогне на Танак да редуцира оптимално изоставането си от Рованпера. – Целта ни е двойна победа за Хюндай. ”

Самият Танак добави, че не чака Нювил да върне газта, с цел да му помогне да завоюва рали „ Акрополис ”, а краткотрайният началник на отбора Жулиен Монсе изясни, че към момента е рано да такава полемика с водачите му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР