Инцидентът между американски разузнавателен дрон и руски изтребител е сигнал,

...
Инцидентът между американски разузнавателен дрон и руски изтребител е сигнал,
Коментари Харесай

Киев за случая с дрона на САЩ: Това е сигнал, че Путин е готов да разшири зоната на конфликта

Инцидентът сред американски разследващ дрон и съветски изтребител е сигнал, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да разшири зоната на руско-украинския спор, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан украински чиновник в областта на защитата.

Въоръжените сили на Съединени американски щати през вчерашния ден оповестиха, че съветски изтребител е блъснал витлото на разследващ дрон и го е принудил да се разбие в Черно море. Москва отхвърли американската версия за събитията и сподели, че дронът се е разрушил вследствие на " внезапни маневри ".

Канцеларията на украинския президент и държавното управление не разясниха незабавно случая публично, само че секретарят на Националния съвет по сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов изрази своите опасения в " Туитър ".

" Инцидентът с американския дрон MQ-9 Reaper, предизвикан от Русия в Черно море, е сигнал от страна на Путин за подготвеност да бъде разширена зоната на спора с въвличането на други страни ", написа той, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на Данилов тактиката на Русия е " непрекъснато да покачва залозите " с вярата това да промени " изискванията за стратегическо проваляне " за Русия в нейната продължаваща от година война в Украйна.

Междувременно говорител на Европейската комисия съобщи, че въпросът със сваления дрон на Съединени американски щати би трябвало да се реши сред Москва и Вашингтон.

Това е въпрос сред Русия и Съединени американски щати, който се разисква на двустранна основа. Двете страни би трябвало да решат въпроса, уточни представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Можем единствено да отбележим, че това не би се случило, в случай че Русия не беше нахлула в Украйна и не продължаваше противозаконните си дейности. Това не е първият случай, обвързван с съветските въоръжени сили, означи той.

Турция също следи от близко случая, при който американски боен дрон се разруши в Черно море, откакто беше прехванат от съветски самолети, заяви турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от организация Демирьорен, съобщи Ройтерс.

Акар съобщи също, че са осъществени няколко контакта по отношение на случая, само че не даде повече детайлности, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Следим от близко развиването на обстановката и реализираме разнообразни контакти. Полагаме всички старания за това обстановката да бъде позволена по рационален и логически метод. Обсъждаме това с нашите американски сътрудници. В момента продължаваме тази работа в съдействие с Министерството на външните работи ", цитира вестник " Миллиет " думите на министъра в сряда, съобщи ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР