Инцидентът, който доведе до авария на далекопровод и остави десетки

...
Инцидентът, който доведе до авария на далекопровод и остави десетки
Коментари Харесай

Токовият удар в София заради груби нарушения на правилата за безопасност

Инцидентът, който докара до повреда на далекопровод и остави десетки семейства в няколко столични квартала без ток и изпрати един човек в болница, е станала поради груби нарушавания на разпоредбите за сигурност, безапелационни са от ЕСО (Електроенергиен систематичен оператор).

Малко преди обед в столичния кв. „ Витоша” се чува детонация, след която електричеството стопира.

Причина за случая стават строителни действия на една от постройките – чиновник на обекта дърпа маркуч, който се преплита в далекопровод на ЕСО, което пък води до късо съединяване.

Проверката на Електроенергийния систематичен оператор на място демонстрира, че отговорни за повредата са от строителната компания. „ Строителят е инсталирал цистерната под електропровода и техен служащ дърпа маркуча на цистерната нагоре и става късо като се допира до проводника”, изясни Стилян Чешмеджиев от ЕСО, цитира от bTV.

Работникът е със 70% изгаряния, a лекарите в „ Пирогов” се борят за живота му.

Никой от компанията строител не се появи на мястото на случая. Справка в комерсиалния указател демонстрира, че тя в началото е записана на Британските вирджински острови. След това е трансферирана два пъти, а сега едноличен притежател на капитала и шеф е Марияна Петкова с адресна регистрация в Карлуково.

В учредителния акт дамата е написала името си с правописна неточност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР