Инцидентът е станал тази сутрин в двора на 80-годишния Георги

...
Инцидентът е станал тази сутрин в двора на 80-годишния Георги
Коментари Харесай

Каракачанка прескочи ограда и нахапа жестоко мъж

Инцидентът е станал тази заран в двора на 80-годишния Георги Янков в квартал "Куба ", оповестиха Българска телеграфна агенция и "Хасково Нет ".

Около 10 часа дядо Георги отивал до външната тоалетна, когато едно от кучетата на съседа му - каракачанска овчарка, прескочило оградата и го нападнало. Пенсионерът, който се придвижвал с бастуни, едвам се отскубнал от животното. Прибрал се в къщата и се обадил на щерка си Стайка Янкова. Тя и брачният партньор й Велико Костадинов позвънили на незабавния телефон 112 и на място били изпратени медици и служители на реда.

Пострадалият мъж е откаран в хасковската болница, където е опериран. Георги Янков е със съществени пострадвания по скалпа, лицето, дясната мишница и лявата предмишница. Предстои той да бъде съветван от медици от Инфекциозно поделение, които да преценяват нуждата от слагане на противобясна ваксина.

Роднините му обаче обявиха, че няма да търсят отмъщение от съседа си, който е пуснал кучетата си да се разхождат безпризорно, защото били в положителни връзки.

„ Той има четири-пет кучета, две от тях са огромни и вардят овцете му “, сподели Стайка Янкова. Тя изясни, че кучетата не за първи път прескачали оградата, а татко й даже им давал самун.

Днес за зла орис обаче една от овчарките изненадващо нападнало дядо Георги. Стайка Янкова моли към стопаните на домашни любимци да се отнасят по-отговорно към животните.

Вчера ротвайлер нахапа неработоспособен в хасковския квартал "Орфей ", до момента в който индивидът се опитвал да избави домашното си куче от зъбите на освирепялото животно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР