Инцидентът е станал на 23 февруари. Прокуратурата настоява за постоянен

...
Инцидентът е станал на 23 февруари. Прокуратурата настоява за постоянен
Коментари Харесай

Съдът освободи с мярка „подписка“ актьора Христо Шопов, обвинен за закана с убийство на жена

Инцидентът е станал на 23 февруари. Прокуратурата упорства за непрекъснат арест на Шопов. Адвокатът му Ина Лулчева изиска от съда да не почете настояването. За същото помоли и Христо Шопов.

В претекстовете си съдът уточни, че не се открива съществуването на обосновано съмнение Шопов да е заплашил потърпевшата с револвер. Съдът изясни, че потърпевшата не декларира изрично в показанията си, че Шопов е насочил към нея револвер, а показва съмнение, че е имало оръжие в ръката на обвинения, като добавя, че е било мрачно и не е видяла добре. Също по този начин от два видеозаписа не се открива, че обвиненият е държал оръжие, както и да е насочил такова към лицето на потърпевшата, добави съдията.

По делото обаче има данни, от които да се изведе съмнение, че Шопов се е заканил с ликвидиране на потърпевшата с имитация на британски език, както и че е наранена телесната цялост на дамата, уточни правосъдния състав.

Съдията съобщи, че не може да се съгласи с прокуратурата, че заканата с ликвидиране е разследване ескалация на предишно датиращ спор, като одобри, че става дума за имитация, казана в разгорял се междусъседски спор, при случаен спор.

Съдът одобри също по този начин, че няма заплаха Шопов да извърши закононарушение, нито заплаха да се укрие и означи чистото правосъдно минало на обвинения.

По време на съвещанието от прокуратурата показаха, че по делото има събрани безапелационни доказателства за авторство на действието, както и че има заплаха обвиненият да извърши закононарушение. Според прокурора по делото предишно датиращ спор е ескалирал със закана за ликвидиране, направена чрез оръжие.

Адвокатът на Шопов съобщи, че не е налице нито една от предпоставките в закона клиентът ѝ да остане за непрекъснато в ареста. Ина Лулчева уточни пред съда, че в част от постановлението за привличане като обвинен на Шопов се приказва за хора, по отношение на тяхното задържане, които нямат общо със случая. По думите ѝ " това демонстрира много незадълбочено отношение " на прокуратурата.

Според юрист Лулчева няма задоволително доказателства за обосновано съмнение, че Шопов е направил това, за което е упрекнат. По думите ѝ съгласно показанията на служителя на реда, пристигнал на място, потърпевшата е декларирала, че съседът ѝ я е заплашил и блъснал с пестник. В показанията на самата потърпевша се споделя, че Шопов може би е държал револвер, а когато я е бутнал, не показва да е имал оръжие, описа Лулчева.

По делото има и два записа. Единият съдържа спор сред две дами, а във втория има присъединяване на мъж, изясни юристът. Тя добави, че в записите се чува по какъв начин мъжки глас споделя: " Викни полиция ", също по този начин се чува да споделя: " I am gonna kill you ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР