Инцидентът е станал малко след 18 часаТежка катастрофа с автобус

...
Инцидентът е станал малко след 18 часаТежка катастрофа с автобус
Коментари Харесай

МВР: Шофьорът не е бил пиян или дрогиран, по негови показания автобусът е поднесъл

Инцидентът е станал малко след 18 часа
Тежка злополука с рейс е станала сред Свиленград и Тополовград, в региона на село Младиново, научи NOVA. По първични данни има най-малко един умрял пасажер и над 19 ранени. Сред потърпевшите няма хора с заплаха за живота. Всички те са превозени в лечебни заведения в Хасково, Харманли и Свиленград.

Жертвата е жена, която се е возила в транспортното средство, удостовери здравният министър Асен Меджидиев пред NOVA NEWS.

Инцидентът е станал малко след 18 часа. Автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал 40 души, връщащи се от екскурзия в Гърция. Превозното средство е паднало в дере, откакто излязло от пътя на завой.

Към мястото на злополуката са изпратени 6 коли за спешна помощ, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила, прецизират от Министерство на вътрешните работи. Пробата за алкохол на лидера е негативна. Пред униформените той е обяснил, че на завой рейсът е поднесъл. Екип от 4 следователи прави огледи, следва назначението на експертизи.

Проверяват се всички версии и аргументи за случая. Времето е влажно, пътят е хлъзгав, случаят става на завой ”, заяви от мястото на злополуката окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

“Става въпрос за самокатастрофиране, всички служби са реагирали доста бързо и с помощта на това, всички пасажери доста бързо са извадени от рейса, обезпечен е и заслон на пасажерите, настанени са в с. Младиново ”, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково комисар Атанас Ненков.

Собственикът на рейса Димитър Костадинов съобщи, че към момента нищо не знае, тъй като не може да се свърже със чиновниците си поради липса на обсег. Той увери, че към мястото пътува различен рейс, с цел да прибере хората. Костадинов не пожела да каже по кое време рейсът е минал механически обзор и дали лидерът е имал сменник.

Около 22:30 часа кметът на Бургас Димитър Николов даде изказване пред медиите. Той разгласи, че е дошъл рейсът, който ще извози 17 индивида към кметството на село Младиново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР