Инцидентът беше очакван, защото не може да се разчита само

...
Инцидентът беше очакван, защото не може да се разчита само
Коментари Харесай

Експерт: Докато вътрешни хора подават информация за нарядите на колегите, мерките са безсмислени

Инцидентът беше предстоящ, тъй като не може да се разчита единствено на жива мощ без да се отделя внимание на техническите средства, които са налични по границата, както и за тяхното потребление. Това сподели Бисер Костадинов, някогашен зам.-директор на Групово дело " Гранична полиция “, в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус , във връзка нещастието в Бургас, при която починаха двама служители на реда.

" Отговарях за техническите средства на границата, само че длъжността ми беше закрита през февруари. Този сектор беше обвързван с техническата поддръжка на всичките системи, които се експлоатират по защита на границата. До края на предходната година развиваха дейна активност, след което през актуалната година бях командирован в звеното за подпомагане на активността на министъра. И от съвсем края на февруари месец длъжността, която заемах, беше закрита. С това завърши моята активност в " Гранична полиция “, сподели още той.

" Искам да израза своето състрадание към околните на починалите сътрудници. Изключително неприятно е в такива случаи да се споделя каквото и да било какво е направено и какво не е направено. Според мен, последните месеци, аз следейки обстановката и това, което е обществено в медиите, за мен е ненапълно предстоящ случай “, означи Бисер Костадинов.

" Не бих се заел да кажа, че защитата на държавната граница е елементарен развой. Напротив, то е комплекс от ограничения, които включват в себе си както организационни, както и механически, по този начин и човешкия фактор. Но за жалост, последните месеци като че ли връзката е нарушена “.

Трябва да има по-тежки санкции за каналджиите, а за това са нужни законодателни промени, безапелационен е някогашният зам.-директор на Гранична полиция.

" Нима никой не му прави усещане за последните 6-7 месеца, че миграционният напън се е нараснал, прилаганите ограничения дали са давали съответните резултати? Защото единствено в случай че ще командироваме чиновници без да имат нужната подготовка, без да имат нужните умения, просто ще командироваме единствено едни чиновници “, акцентира той.

" От друга страна с голямо страдание ще кажа, че сигурно има и забъркани чиновници, които по някакъв метод са способствали или способстват за развиването на каналджийската активност. Колкото сили и средства да се командироват на границата, при съществуването на подобен вид чиновници, доста от дейностите се обезсмислят.

Стана ясно, че личност, която следва да обитава в Държавната организация по бежанците със седмици е изчезвала, добави той.

" Буди неразбиране обстоятелството, че единствено установяваме неналичието, а не си отговаряме на въпросите къде е това лице, с какви действия би могъл да се занимава “, акцентира Бисер Костадинов.

Необходимо е усъвършенстване на взаимоотношенията сред обособените държавни органи, имащи подготвеност по противопоставяне на незаконната миграция, добави още някогашният зам.- шеф на " Гранична полиция “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР