Инцидент в зоопарка в Стара Загора. Бременна жена губи два

...
Инцидент в зоопарка в Стара Загора. Бременна жена губи два
Коментари Харесай

Жената, чиито пръсти бяха отхапани от пони: Изведнъж ме захапа, не съм очаквала

Инцидент в зоопарка в Стара Загора. Бременна жена губи два от пръстите на ръката си след опит да погали пони през клетката.

По всички алеи на зоопарка, както и на клетката на понитата има табели, на които е посочено, че „ Строго неразрешено храненето и дразненето на животните “.

„ Захапа ѝ цялата ръка и я повлече във вътрешността. Тя стартира да пищи. Детето също “, описа брачният партньор на потърпевшата Благовест Челебийски.

„ Посегнах към него. Аз даже и ръката не съм си подавала. То, в случай че беше цялата ръка, допускам, щеше да ми откъсне цялата ръка. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо “, споделя пред bTV пострадалата Ани Челебийска.

Според потърпевшата никой не е алармирал зоопарка за проблематичното пони.

От община Стара Загора дадоха отговор: „ При обзор на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че потърпевшата, дружно с придружители, минава около две указателни табели, съдържащи възбрана за хранене и допир до животните. Ръководството на Община Стара Загора показва страдание към потърпевшата и употребява случая да моли посетителите да бъдат виновни към себе си и животните. “

Потърпевшата обаче твърди, че мястото не е било обезопасено съответно.

„ Искам да изкажа като родител най-дълбоко състрадание на потърпевшата за този случай, само че в зоопарка има правила и те би трябвало да се съблюдават. Животните демонстрират инстинкт за самозапазване и тяхното държание е непредвидимо “,  обясни шефът на Зоопарка в Стара Загора доктор Ивелина Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР