Инцидент в рудник в Мини Марица-изток“, работник е с опасност

...
Инцидент в рудник в Мини Марица-изток“, работник е с опасност
Коментари Харесай

Инцидент в рудник в „Мини Марица-изток“, работник е с опасност за живота

Инцидент в рудник в „ Мини Марица-изток “, служащ е с заплаха за живота. Злополуката е станала тази заран по една от ЖП линиите в рудник „ Трояново-север “.Хоспитализирани са двама служащи.

Инцидент в рудник в „ Мини Марица-изток “

Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Единият е в тежко положение с заплаха за живота поради вътрешни пострадвания. Другият е с леки пострадвания.

Започнала е инспекция в „ Мини Марица-изток “ за изясняване на аргументите и събитията.

Дружеството продължава да утежнява финансовото си положение, напомня SafeNews. То към този момент е на рекордна загуба 99.6 млн. лева при облага 60 млн. лв.. Заради рецесията с цените на тока въглищните централи работеха на най-много. Това демонстрира междинният финансов доклад на компанията, която продължава да работи без никакви оптимизации макар фрапантни спад в натовареността.

Компанията експлоатира най-голямото находище на лигнитни въглища в България и поради това е напълно подвластна от клиентите си. Които в случай че до предходната година имаха доста работа – и надлежно купуваха огромни количества въглища, през тази година това към този момент не е по този начин.

Общите доходи за деветте месеца на 2023 година са 329 млн. лева Което е с 47.9% по-малко в съпоставяне със същия интервал на м.г., когато са били регистрирани 633 млн. лева В същото време приходите от продажби на въглища са 294 млн. лева Което е понижение 42% спрямо деветмесечието на 2022 година, когато са били 511 млн. лева Този индикатор е от особена значимост, защото приходите от въглища образуват 89% от общите доходи на сдружението.

Източник: bTV

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР