Инцидент в психиатрична болница в Раднево по чудо се размина

...
Инцидент в психиатрична болница в Раднево по чудо се размина
Коментари Харесай

Най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител, няма изолатори

Инцидент в психиатрична болница в Раднево по знамение се размина без съществено потърпевши. За следващ път пациент със зависимости слага в риск живота на чиновниците. Ръководителят на отделението за битка със зависимостите сигнализира, че личният състав се опасява да работи в такива условия, като през годините са подавали десетки сигнали. В болничното заведение постъпват по неотложност пациенти от цялата страна.

" Конкретният проблем е неналичието на защита към този момент повече от 10 години, което значи, че не можем да подсигуряваме здравето и живота както на пациенти, по този начин и на личен състав в отделението ", разяснява в ефира на " Здравей, България " доктор Иван Добринов, шеф на поделение в Държавната психиатрична болница - град Раднево.

" Докараха при нас буйстващ пациент интоксикиран с амфетамин и метамфетамин, престъпно проявен, с осъществено ликвидиране. Този човек влезе в отделението, съгласи се да остане на непринудено лекуване. Вечерта и сутринта нямаше проблем. До момента, в който не стартира да заплашва личния състав, при което се наложи да извикаме полиция ”, споделя още Добринов.

По думите му, по-късно той още веднъж почнал да буйства, изпочупил цялото поделение и избягал. " Една детска градина има защита, а най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител ”, съобщи доктор Иван Добринов.

" Няма изолатори за тези хора и личният състав рискува живота си всекидневно ", добави той.

По думите му огромен е и казусът с наркопласьорите. " Включително и доскоро гонихме дилър, който беше проникнал в региона на болничното заведение и се наложи да викаме полиция. "

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР