Инцидент в новогодишната нощ. 53-годишен мъж е задържан с граната

...
Инцидент в новогодишната нощ. 53-годишен мъж е задържан с граната
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на бившия военен, задържан с граната пред БНБ

Инцидент в новогодишната нощ. 53-годишен мъж е арестуван с граната в центъра на София по време на светлинното шоу пред Българската национална банка. Повдигнато му е обвиняване, задържана е и неговата брачна половинка.

Мъжът е съперник на имунизацията и ограниченията против епидемията и най-вероятно това е стимулирало рисковото му държание.



Арестуваният е Милен Методиев, някогашен боен. Той е от Асеновград. Профилът му в обществената мрежа е цялостен с изявления против имунизациите и антиковид ограниченията. Искал е да провежда митинг в София през вчерашния ден следобяд, само че евентуално тъй като не е събрал поддръжници се е включил към множеството, което е било тук, с цел да следи светлинното шоу и е заплашил, че ще взриви граната.

53-годишният Милен Методиев във Facebook профила си е приканвал хората да се съберат на " бойно хоро " пред Народния спектакъл от 17:00 часа в последния ден на годината.

Час по-късно мъжът се причислява към множеството, което следи светлинното шоу върху фасадата на Българска народна банка. Призовава близките да не съблюдават противоепидемичните ограничения и вади граната. Хората подават сигнал в полицията и Методиев е арестуван. По време на ареста заплашва, че ще се взриви. Според източници на " По света и у нас " гранатата била с освободен предпазител.

Разследващите стартират да преглеждат записи от охранителните камери в региона, с цел да схванат дали Методиев е самичък или има съизвършител. Няколко часа по-късно в " Дружба " е арестувана брачната половинка му и е открит автомобилът, с който двамата са се придвижили от Асеновград до столицата. В колата е открит забележителен военен боеприпас. Още една бойна граната, два револвера, четири ножа с остриета по-големи от 6 сантиметра, тактическа секира, работещ ръчен електрошок и черна тактическа жилетка.

Милен Методиев твърди, че оръжието, намерено в колата му е имитация, а не същинско. Експертиза, обаче ще каже дали е бойно или не. Ако е бойно може да получи и по-тежко обвиняване. Мъжът е арестуван за 72 часа, следва да се реши дали да му бъде желана и непрекъсната мярка " задържане под стража ".



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР