Инцидент с туристи в Египет. 20 българи пострадаха днес, след

...
Инцидент с туристи в Египет. 20 българи пострадаха днес, след
Коментари Харесай

Няма деца сред пострадалите български туристи в Египет, туроператорът е с валидна застраховка


Инцидент с туристи в Египет. 20 българи пострадаха през днешния ден, откакто рейсът, с който отивали на екскурзия в град Едфа, се е обърнал на пътя. От външното министерство оповестиха, че петима от потърпевшите са с фрактури, а останалите - с охлузни рани.

Групата туристи включва хора от разнообразни елементи на България, само че главно от София, измежду тях няма деца.

От Министерството на туризма увериха, че са в непрекъсната връзка с способените органи и наблюдават непрестанно положението на българските туристи. Ведомството е в контакт и с представител на туроператора „ АБАКС “, който провежда пътуването. От Министерство на външните работи също поставят оптимални старания за справяне с зародилата обстановка след произшествието.

„ АБАКС “ е регистриран туроператор и турагент от 2008 година Той има годна застраховка с покритие 1 400 000 лева За потърпевшите от страна на „ АБАКС “ е известен застрахователят и към този момент е стартирано застрахователно събитие. Той ще покрие вредите. Представител на туристическата компания е на място в болничното заведение в Египет. От офиса в София пък са се свързали с близки на потърпевшите, с цел да ги уведомят.

По информация на туроператора останалите туристи, които не са потърпевши, са траяли пътуването си. Изпратен е различен рейс и те сега пътуват за круиза си по Нил. Транспортът е обезпечен от египетския туроператор „ Травко “.

В рейса са пътували общо към 40 българи. Инцидентът се е случил тази заран, към 09:15 часа локално време в региона на град Марса Алам.

След настъпването на произшествието пасажерите са отведени за прегледи в болничното заведение в Марса Алам.

Българското посолство в Кайро е в непрестанен контакт с представителя на туроператора. По предписание на министър Екатерина Захариева дипломатите ни са в подготвеност да окажат цялостно подпомагане на потърпевшите жители.

[i]Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го създадат на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991 [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР