Инцидент с МиГ-29 се случи по време на военно учение

...
Инцидент с МиГ-29 се случи по време на военно учение
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната предложи полетите с МиГ-29 да бъдат преустановени

 Инцидент с МиГ-29 се случи по време на военно обучение през миналата нощ. Каква може да е повода за злополуката?

" Аз не бих се наел да дам такава прогноза, че самолетът е бил механически изправен. На този стадий няма да изключа нито една от вероятните хипотези. Нека да си свършат работата от прокуратурата, от комисията, която проверява този случай. Бих желал да насочва едно предложение - да бъдат включени специалисти от НАТО, от съюзнически страни, които имат богат опит, в това число от Полша и Украйна, които употребяват тези самолети ", съобщи някогашният министър на защитата в студиото на " Денят ON AIR ".

" Тези поправки сега, в който разбрах, че държавното управление се пробва да подписа следващ контракт, възразих изрично. Тогава направих едно изявление, че ще загубим и парите, и самолетите си ", означи Ненчев.

" Моят апел е да бъдат прекратени всички полети с тези самолети, до момента в който не се обясни повода ", съобщи той.

Бившият министър на защитата добави, че " някои хора " си вършат пиар и политическа акция на гърба на това, което се е случило. Той показа, че това, което е притеснително е, че досега няма съответна и действителна информация.

" Ако фактически е по този начин, както се показват нещата, прекомерно евентуално е това да е обвързвано с неналичието на модерна техника и координати, които да избегнат този случай ", акцентира Ненчев.

За проблемите, свързани с дребното летателни часове, той сподели, че няма по какъв начин да бъдат избегнати.

" Няма по какъв начин да се оправим с този проблем. На първо място, ремонтите се правят с елементи, които са втора ръка, което е рисково. На второ място - удължаването на ресурса става от специалисти, които идват, оглеждат самолета и споделят - да, той може да продължи. Поставям още веднъж въпроса - за какво не беше заменена авиониката ", съобщи някогашният министър на защитата.

" Моят апел е да бъдат прекратени всички полети с тези самолети, до момента в който не се обясни повода. Пилотите са мощно уплашени от това. Моят апел е служебният министър на защитата да се обърне към нашите съдружници, тъй като ние не можем да си позволим да не охраняваме въздушното си пространство, тъй като имаме отговорности към НАТО и нашите съдружници ", посочи още той за Bulgaria ON AIR.

А работата на служебното държавно управление, той дефинира като безумна.

" се стремеше да се стигне до политическа рецесия, той да назначи длъжностен кабинет. Многократно съм твърдял, че първото нещо, което ще направи, е да в профил шефовете началници на службите за сигурност и разузнаване ", сподели още Ненчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР