Инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал

...
Инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев е станал
Коментари Харесай

Взрив за кортежа на Гешев? Няма пострадали

Инцидент с кортежа на основния прокурор Иван Гешев е станал на пътя София – Самоков през днешния ден, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. По първична информация е избухнал гърмеж.

Няма потърпевши.

Днес към 11.45 е имало случай с кортежа на основния прокурор по пътя София – Самоков край село Ковачевци, заяви на брифинг в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По случая са задействани всички сили за изясняване на случая.

Има представители на полицията, на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб с всички служби, вътрешният министър Иван Демерджиев е в непрекъснат контакт с него.

Утре служебният министър председател Гълъб Донев ще организира заседание с министър Демерджиев и всички служби, и прокуратурата. Там информацията ще бъде систематизирана и ще се подхващат дейности.

Подробности по случая ще бъдат дадени от прокуратурата, уточни още Петър Тодоров, който не отговори на журналистически въпроси и не посочи дали става дума за взривно устройство.

Инцидентът е станал към ханче в местността Ярема в посока Самоков, на изострен завой, в миг, в който е валял пороен дъжд, заяви БНР.

Според очевидците се е чул доста мощен гърмеж. Те са пътували след кортежа, 6-7-а кола.

Колите, които стигат до мястото на случая в посока Самоков, биват връщани от полицията.

Препоръчва се пътуващите за Самоков да употребяват пътя през Панчарево.

Дори притежателите на вили в Ярема би трябвало да стигнат до къщите си пешком, а излизащите в посока София са подложени на инспекция от полицията.

На мястото има екипи на жандармерията и на НСО.

Все още няма коментар за случая от основния прокурор и неговия екип.

По случая ще бъде формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против републиката. То ще бъде водено от Софийската градска прокуратура.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР