Инцидент с детска люлка в Гоце Делчев - съоръжението се

...
Инцидент с детска люлка в Гоце Делчев - съоръжението се
Коментари Харесай

Инцидент с люлка: Въртящото се съоръжение пада, докато на него има деца

Инцидент с детска люлка в Гоце Делчев - оборудването се чупи, до момента в който в него има деца. Пострадали няма, заяви

Люлката е вид " въртележка ". Инцидентът е станал преди няколко дни. Хамид Шукри качва 15-годишното си дете с аутизъм и епилепсия на оборудването. Бащата споделя, че люлката пада пред очите му.

" Имаше и още две дечица на люлката, те съумяха бързо да избягат, само че той е с малко по-забавени рефлекси и го затисна люлката. Получи припадък след този случай, а пристъпите не престават, а не ги беше получавал от дълго време - 5 години ", съобщи Шукри.

Според бащата неизправността се е появила по-рано, само че е била неглижирана. Той прикани институциите за по-отговорно отношение.

" Вечерта, както всякога, са желали да откраднат парите в люлката, които са сред 20 и 30 лева Понеже не могат да доближат до касата, отвиват крепежните детайли, при което нарушават структурата на самата люлка. Оставят я по този начин ", сподели Георги Вангелов, шеф на компанията, която поддържа оборудването.

Вангелов изясни, че люлката е направена от здрави материали. По думите му една седалка устоя към 300 кг. Според него до случая се стига поради вандализъм.

" Изключително доста съжаляваме за случая, съжаляваме, че детето е паднало. Надяваме се да е добре. Всичко, което прави е за популацията на Гоце Делчев. Направен е превъзходен парк, има на няколко места сложени детски кътове. Преди няколко месеца разрешихме слагането на първата люлка от този вид. Видяхме интереса на децата и родителите, по тази причина си позволихме да разгадаем слагането и на тази. До момента не сме имали подобен случай ", уточни шефът на дирекция " Общинска благосъстоятелност " Благомир Томов.

Той удостовери версията на притежателя на оборудването, че до случая се е стигнало поради опита за кражба. Томов добави, че в парка има денонощна защита, като чиновниците би трябвало да следят и оборудванията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР